Jeeeesus vilket…
… humör hon har, den lilla…
 
Arg och sur som ett bi, nationaldagen till ära.
Det började redan till frukost då jag kände mig patriotisk och därför tog fram flaggan och ställde på bordet. Hedvig frågade om jag flaggade för henne och jag svarade nej. Sedan försökte jag så pedagogiskt jag kunde förklara att det idag är Sveriges nationaldag, Sveriges dag liksom. Lilla H bröt ihop och tyckte vi skulle flagga för henne. Jag kände mest frustration över att det sämsta humöret dök så här på en ledig dag…
 
Vi cyklade sedan med Ebba då hon skulle jobba. När vi cyklar är Hedvig glad och jag funderar på hur det skulle vara att cykla hela dagarna?
 
Vid lunchen kom nästa bryt!
Pappan och jag sade stopp efter en (rejäl) portion köttbullar och potatismos. Akta dig vilken smäll jag fick, med följd att Hedvigs iPad lades åt sidan. Då kom nästa bryt…
Pappan och jag gav oss inte utan inväntade ursäkten och önskan om att bli vänner – det tog tid…
 
Hedvig och jag blev sedan hämtade av finaste Ingela för att åka en sväng till Vävra Keramik. Det hörs kanske på namnet att det är oerhört riskabelt att ta in ilsken liten H i sådan butik? Hade jag inte uppbådat sådan förjordad styrka hade lilla H rivit det mesta i sin väg och jag hade blivit ruinerad. Sådär lyckat besök…
 
Väl hemma igen landade Ingela och jag i solen, medan Hedvig blev sur (igen) och sade att hon minsann tyckte Ingela skulle åka hem.
Då fick jag ett bryt!
 
Men, plötsligt händer det!
Bästa grannflickorna ever, Elin och Anna, kommer över och frågar om Hedvig vill ha vattenkrig!
Om hon vill?!?!
 
På något vis bjöd dock Hedvig in sig själv på mat hos dem först. Osäker på hur det gick till men glad och mallig var hon, lilla H, när hon kom tillbaka mätt och belåten.
Sedan var det vattenkrig på liv och död här i trädgården vill jag lova. Elin och Annas snälla mamma laddade hinken och vapnen med varmt vatten och jag undrar (ännu) om jag hade varit så snäll?! Jag tror inte det! Det är för mycket tävlingsmänniska i mig – tyvärr!
Barn eller inte liksom…
 
Plötsligt blir vattenkriget så mycket roligare då pappan dyker upp! Egentligen helt oförberedd men då han blir dränkt av vatten från alla olika vapen så får hin håle fäste i honom och han skjuter vildare än någon av de tre tjejerna.
Skratten bubblade, jag satte mig på behörigt avstånd och hällde upp ett glas vitt vin istället. 
 
 
Jag njöt solen, vinet, skratten och glad liten H…