Idag väntar vi besök…
 
… lilla H och jag…
Idag kommer Barbro, Maja och Henry till oss! För flera år sedan då Hedvig och Maja var pyttesmå och lilla Henry inte ens kommit till världen ännu träffades vi ofta Barbro, Maja, Hedvig och jag. Vi bor en bit ifrån varandra men Barbro hade anledning av vara här ”på orten” ofta, ofta så då satt vi i mitt kök och fikade, lekte och pratade om allt mellan himmel och jord. Så kom lilla Henry och vi träffades lite till. Så började Hedvig på dagis och så småningom även Maja och Henry. Med arbete, dagis, tonårsbarn, aktiviteter med mera räcker tiden helt enkelt inte till att ses så ofta. Så är det nog för de flesta tänker jag.
Men idag kommer de! Hedvig blev så glad när jag berättade att Maja och Henry kommer och leker. Så klart ville hon baka på en gång. Kladdekakemuffins. Sedan tyckte hon att vi skulle göra saft! Det var kanske inte vad jag hade tänkt mig så här på fredagseftermiddagen och jag sade att det går verkligen inte för jordgubbarna ligger i frysen. Vi har allt en skvätt hemgjord jordgubbssaft kvar dessutom. Men Hedvig ville ha mer och tyckte vi kunde göra annan saft.
Vi gick till vårt lilla land för att se hur mycket rabarber där kunde tänkas finnas. Ett kilo ganska precis kunde vi ta vara på och sedan kokade vi saft. Nu hoppas jag innerligt att lilla H verkligen tar tillvara på möjligheten att leka och leka och leka hela eftermiddagen, när tillfälle bjuds liksom. Hon kan vara lite envis vår lilla dam. Plötsligt kan blygseln ta överhand. Å andra sidan, vill Maja och Henry hoppa studsmatta med Hedvig så är all blygsel och alla tvivel som bortblåsta, det vet jag…
 
Det är härligt med lediga dagar där man kan göra vad som faller en in…