En lördag av det mer…
 
 
… sällsynta slaget…
 
En lördag jag lätt skulle kunna vänja mig vid – fast kanske ändå inte…
Förmodligen så uppskattad just eftersom dagar som gårdagen är extremt och ofantligt sällsynta.
 
Jag tillbringade en hel dag och en hel kväll på stan tillsammans med fina systrar och fin mamma.
Redan klockan tio startade vår dag med ett besök på da Matteo, en kaffebar utan motstycke.
Strålande sol, många skratt, brunch på Clarion Post med champagne därtill, mer sol, mer skratt och mer shopping. Därefter öppnade himlens portar sig och regnet öste ner av sällan skådat slag. Endast jag hade paraply med, och det enbart för att min oftast mycket kloka man tyckte att det kunde vara vettigt. Själv hade jag inte en tanke på det så som solen gassade när jag skuttade hemifrån. Systrar och mamma fick rusa in i närmsta butik för att köpa sig varsitt paraply. Närmsta affär var BR-leksaker…
 
Ett besök på champagnebaren Forssén & Öberg kändes lyxigt, fantastiskt och lite busigt så där rätt upp och ner på eftermiddagen. Champagne är gott!
 
Det sanslösa åskovädret avtog och i duggande ljummet sommarregn strosade vi mot Dorsia. Ett hotell och restraurang i en klass för sig. Svulstigt, extremt, cerist, lila, annorlunda, crazy, läckert, galet och alldeles underbart och med fantastisk mat och service. Dorsia bjöd på läcker, ljuvlig mat och ytterligare glas champagne.
De fyra ostronen som serverades på silverfat gjorde mig dock en aning tveksam. Kanske för att ostron ofta beskrivs åka upp och ner i svalget, att konsistensen beskrivs som ja, jag vet inte vad…?
Det tog emot, det måste jag erkänna. Plötsligt blev jag som den lillasyster jag ändå är och ville inte riktigt prova, kände mig lite barnsligt trotsig – så som bara småsykon kan. Jag valde att avvakta och se de andras reaktioner innan jag tog mod till mig. Det var inte så farligt. Ostronet var inte så läskigt som jag trott. Men gott…? Nja, det skulle jag nog inte påstå. Vinägretten som var droppad på ostronen var god, resten var mer av en upplevelse än gott…
 
Mitt yngsta lilla hjärta tillbringade dagen i Slottskogen med pappan.
På den enorma lekplatsen, tillsammans med getterna, pingvinerna och sälarna.
Lilla H och pappan njöt också av mysig lördag, åt glass, köpte en enorm ballong, var på Mc Donalds för att avsluta eftermiddagen och kvällen hemma med film, popcorn och grill tillsammans med Ludde.
 
En lördag av det mer sällsynta slaget…
 
 
Tack systrar och mamma för galet trevligt lördag…