Till frukost…
 
 
 
… serverades lilla H idag önskemat…
 
 
Med önskemat menas mat hon önskat till frukost. I lördags kunde jag inte riktigt bistå önskan eftersom jag inte hade ett dugg lust att tillaga Chili con carne vid åttasnåret på morgonen. När jag i morse frågade Hedvig vad hon ville ha till frukost förväntade jag mig att hon skulle svara ”Sssccchhhylkmacka med plickig kolv” som hon oftast svarar, även om hon inte är överförtjust i detta heller. Men nej, istället svarar hon:
 
– Pastafjälilal me kesscchhhup och tacoblöd med smöl tack!
 
Pastafjärilar kokade redan på spisen, till matsäcken Hedvig skulle ha med sig till skolan idag. Tacobröd hade vi av någon anledning hemma så önskan var inte så svår att infria. Men det kändes konstigt, det kändes rentav fel att strax efter sju på morgonen ställa fram en tallrik pastafjärilar med ketchup samt ett vikt tacobröd med smör i. Den vitaminfattiga frukosten fick uppvägas med ett glas juice.
 
Lilla H åt, tyckte det var ”tättegott” och såg inget märkligt alls med sin frukosttallrik.
Kanske det är matfrukostar som är Hedvigs melodi…?
 
 
 
 
(Kyrkmacka är polarbröd skuret i sådan spetsig trekant som det blir då man skär halvmåneformad polarkaka. Hedvig tycker det ser ut som ett kyrktorn och har kallat det för kyrkmacka i flera år och är nästan det enda mjuka bröd hon tycker om.)