Ordningen är återställd…
 
 

 
 
 
… skolan har börjat och idag är det torsdag…
 
 
Torsdag betyder berättar- / visardag i lilla H:s klass och framför allt i lilla H:s värld.
Osäker är jag dock på om det verkligen blir en sådan dag idag då ordinarie fröken vabbat denna veckan. Kanske kommer hon idag, det vet jag inte. Att förbereda en förväntansfull liten H på att det faktiskt kanske inte blir någon berättar- eller visarstund just denna torsdagen är som att flytta berg.
 
Den bruna torsdagen  = berättar- / visardag för Hedvig och då är det just så. Om det sedan i skolan visar sig att det faktiskt inte är en sådan dag tror jag inte att det är någon katastrof. Hedvig gillar nog läget i så fall och ser fram emot nästa torsdag istället med kommentaren ”Åh… typist…” eller något åt det hållet.
Men att förklara innan…
 
Det var i tisdags kväll hon kom på detta med torsdagen och efter otaliga försök att förklara att det förmodligen inte blir en sådan torsdag just denna torsdagen gav jag upp och frågade istället vad hon ville berätta, alternativt visa för sina fröknar och för sina kompisar. Hedvig funderade inte ens utan sade blixtsnabbt:
 
 
– Jullovsboken! Som du hal gjort mamma…
 
 
Kruxet var att jag i tisdags kväll inte ens hade påbörjat jullovsboken…
Jag som annars är i hyfsat god tid med alla dessa böcker jag tillverkar kände mig lätt stressad då Hedvigs önskemål var så tydligt. Naturligtvis drabbades jag av lite dåligt samvete, tänk om det faktiskt är en sådan torsdag som idag och så har lilla H inte sin jullovsbok med för att visa?! Det känns ju inte som att det skulle vara ok att ha på sitt samvete. Jag vet ju att Hedvig älskar alla dessa egenhändigt gjorda böcker…
 
Sent igår kväll blev den i alla fall klar och en lycklig liten H lade den i ”ryggan” innan hon alldeles nyss malligt stegade ut till taxin.
 
 
 
Blir det inte en sådan torsdag idag så blir det ju en nästa vecka…