Idag har vi haft…
 
 
… en ganska långtråkig dag tycker jag…
 
 
Alla dagar kan ju inte vara roliga och alla dagar kan inte vara fyllda av entusiasm. Egenligen har den här dagen inte varit så annorlunda jämfört med jullovets andra dagar. Även denna dag har präglats av lugn, av att skrota runt i pyjamas hela förmiddagen och av att inte ha något bestämt. Precis så som man vill ha det med andra ord. Ändå kändes det tråkigt idag tyckte jag. Kanske har vi haft jullov för länge nu funderar jag. Kan det vara så att vardagen med alla rutiner är en förutsättning för att uppskatta de lata lediga dagarna? Och kan det då vara så att jag nu känner att det får lov att bli vardag igen? I så fall har jullovet verkligen varit bra och fyllt sin funktion…
 
Vi försökte på förmiddagen ivrigt att få med lilla H på en promenad till havet, men icke. Inte ens till skogen ville hon gå. När vi frågade vad hon helst ville göra svarade hon att hon helst vill vara inne och leka. Det kände jag väldigt starkt att jag verkligen inte hade lust med. Helst vill hon leka doktor och jag lovar, hela leken är förregisserad och nåde den som säger fel replik. Jag avskyr numer att leka doktor! Idag sade jag det till och med. Ja, jag sade förstås inte att jag avskyr att leka doktor men jag sade att jag verkligen tycker det är en ganska tråkig lek. Hedvig tittade på mig som om jag var från vettet och sade bara helt kort:
 
 
– De äl inte tlåkit att leka doktol mamma!
 
Så vi lekte doktor…
 
Framåt eftermiddagen gjorde vi en kraftansträngning för att locka med lilla fröken ut på en cykeltur och plötsligt var hon oerhört positiv till att gå ut! Jag kommer aldrig kunna förstå mig på just den sidan hos finaste lilla H tror jag, hur hon plötsligt (och ofta) bara totalvänder i sitt humör och i sin vilja. Å´ andra sidan är det oftast tacksamt, i alla fall då hon vänder från att vara ett monster till att vara en solstråle. Hedvig och pappan pumpade tandemcykeln och sedan gav vi oss ut. Redan efter en liten stund fanns solen inom oss igen. Vi cyklade långt och länge.Två lekplatser hann vi också stanna vid.
 
 
Tänk att cykeltur i gråmulet, rått och regntungt väder kan locka fram ett gott humör hos såväl stor som liten…