Idag har jag haft…
 
 
 
 
 
… två små fina tjejer här hemma större delen av dagen…
 
 
Idag har Beatrice varit här och lekt med lilla H. Beatrice är även hon lillasyster till Ebba och Ludvig, på deras pappas sida. Hedvig har väntat och längtat och även om hon var extremt svårväckt i morse efter många och långa sovmorgnar så gick allt i ett rasande tempo när hon väl vaknat. Frukost, påklädning, tandborstning etc skedde fort, fort och sedan var det dags att vänta.
 
De ses en del de här två tjejerna, men mest vid tillfällen då de inte alltid hinner leka tillsammans. De springer på varandra på en handbollsmatch när Ebba spelar, när Ebba eller Ludde fyller år osv. Innan jul följde Hedvig med hem till Beatrice för att leka lite och det var toppen.
 
Så idag kom alltså Beatrice till oss.
De har lekt och lekt och lekt – och lekt ännu mer.
Hedvig har bjudit på sin favvoluch som består av pastafjärilar, kyckling och ketcup! Det känns som om hon ätit det fem dagar i rad nu men det visade sig vara Beas favvomat också så det blev ju bra. Själv passade jag den lunchen och åt annan, i mitt tycke, godare lunch.
 
Vi har varit i skogen där vi låtsades att alla möjliga pinnar var ”pickor” och sedan låtsasskjöt vi på diverse låtsasmonster. I det gråkalla, trista vädret slog vi oss ner på en bergknalle och fikade med vatten, saft och pepparkakor för att sedan ta oss an skogen igen. Hedvig hoppade över en hyfsat djup vattenpöl, klarade det men blev lite baktung då hon landade på fötterna med resultat att hon satte sig pladask i vattenpölen. Ingen skada skedd, den leriga overallen ligger i tvättmaskinen nu och vi kunde skratta gott åt det hela.
 
Vi har även lekt jage och kull som Hedvig fått för sig är två olika lekar!
I min värld är jage (eller ”tafatt” som det kallades då jag var liten) och kull samma lek. Har jag fel?
 
När sedan Beatrice blev hämtad kom bästa Anna över. Anna som haft storstädning i sitt rum och hade en hel trave med roliga saker med till Hedvig. Som t ex ”Äckliga skämtlådan”, full med bajskorvar, spyor, läskiga ögon etc. Det leks med den nu vill jag lova!
 
 
Härlig avslutning på jullovet för lilla H tänker jag, imorgon börjar allvaret igen…