Åh, nu är vi snart bortskämda…
 
 
 
 
 
… med alldeles underbar kompistid…
 
 
Jo, man kan bli bortskämd med kompistid – om man inte är fullt så van vid det.
Är man inte fullt så van vid kompistid ser man det som en lyx, som en slags bonus.
Är man inte fullt så van vid kompistid värdesätter man det otroligt mycket.
 
Idag var lilla H, Ludde och jag hos doktorn med Ludde.
Han var på grund av läkarbesök tvungen att gå upp, enligt eget tycke, extremt tidigt varför vi när vi var klara lämpade av honom hemma så att han kunde få falla ner i horisontalläge några timmar. Istället plockade Hedvig och jag med oss Ebba och susade till Ikea. Ett mycket stort antal andra människor hade tänkt samma sak men det är bara att bita ihop och köra racet. Vi har kul tillsammans så det gick bra. Lilla H valde lekrummet framför möbler för andra gången i rad. Även denna gång gick det strålande även om de idag ringde och sade att Hedvig ville bli hämtad. För ett ögonblick trodde jag det var en tyst gråtande flicka jag skulle hämta men icke! En från bollhavet genomsvettig och alldeles överlycklig liten H kom springande mot mig. Efter lekrummet smakar en portion köttbullar med potatismos, sås och lingon toppen!
 
 
 
 
 
 
När vi, lite lagom möra, kom hem igen såg Hedvig att grannflickornas bilar (nåja, deras föräldrars) var hemma och glädjestrålande talade Hedvig om att hon tänkte gå och ringa på för att höra om Anna ville leka.
 
Åh, jag tycker det känns lite jobbigt inombords när hon säger så!
 
Dels för att jag är rädd att Anna känner att hon måste leka för att vara snäll (även om vi pratat om det hundra gånger), dels för att Hedvig totalt bryter ihop om Anna faktiskt inte vill, kan eller kanske inte ens är hemma. Det problemet ser inte Hedvig, inte för stunden i alla fall, och glatt stegade hon iväg för att ringa på deras dörr.
 
Även denna gången kunde Anna och även denna gången ville Anna!
 
Nu kör de racet de båda tjejerna!
De spelar fotboll, de leker ”jage”, de har fredagsmys med popcorn, saft & film och alldeles just nu har de disco i Hedvigs rum och med Annas Spotify på högsta volym.
 
Med andra ord trallar jag inombords idag också och jag tänker att det här jullovet har minsann inte lidit brist på fantastisk kompistid för finfina lilla H…