Min väckarklocka ringer…
 
 
… klockan 06.15…
 
Då har mannen redan gått upp och satt på kaffe som jag sedan, lite som radiostyrd, letar mig fram till. Jag brukar tända ett ljus och sjunka ner i soffan med min kopp kaffe en liten stund innan det är dags att ta tag i dagen.
 
Med andra ord brukar jag försöka smyga mig ur sängen, utan att väcka lilla H som ännu inte sovit en enda hel natt i sin egen säng sedan hon föddes. I morse misslyckades jag. Hedvig vaknade samtidigt som jag stängde av ringklockan, satte sig upp och frågade:
 
– Fleda´  ida´ mamma?
 
Jag mumlade att visst är det fredag idag, fröken U är ledig, istället har du frökan och ja, på fredagar får man vara uppe länge och äta lite gott (dvs allt det som lilla H tycker om att höra på fredag morgnar). Pappan hörde oss och kom insmygande varpå lilla H är snabb att säga (jo, för det är ingen fråga egentligen, det är mer av en order…):
 
– Kan du hämta valm mjölk till mej? Å kaffe till min mamma tack…
 
Naturligtvis gjorde han det – poäng till Hedvig tänker jag!
Så halvsatt vi där i sängen, lilla H och jag, med en kopp varm mjölk och en kopp kaffe.
Vi småpratade lite, Hedvig tittade på kuddarna vid sidan av sängen där hon sedan fyra dagar tillbaka placerar Buzz Lightyear och dockan Lova (efter strikta regler från mamman som hotar med att hon annars bär in alla gosedjur PLUS lilla H själv till hennes säng – mamman är trött på att inte få plats i sängen på grund av alla himla djur som släpas med varenda natt). Efter att ha tittat på på Buzz och Lova en stund säger hon:
 
– Mamma, ida´ ska Buzz vala hemma och jobba hela dagen!
 
– Jaha?! Vad ska han jobba med då?
 
– Han ska jobba på pappas kontol! Han ska skliva på datorn, skliva ut pappel på sklivalen och så…
 
Det första lilla H gjorde då vi en kort stund senare klev ur sängen var att stega in på ”pappas kontor” för att sätta Buzz Lightyear i kontorsstolen och där sitter han ännu…
 
 
 
Jag hoppas att Buzz har nattskiftet ikväll…