Hela veckan går Hedvig omkring och längtar efter…
 
 
… att det ska bli måndag och att klockan ska bli kvart i sju…
 
 
Varje måndag klockan 18:45 visas ”Clic e Kat” på Bolibompa, eller ”Katten och datormusen” som det står i TV-tablån men som ingen här i huset säger. Det är ett väldans ståhej kring detta program i Hedvigs värld. När helst man under veckan råkar nämna just ”måndag”, kommer det blixtsnabbt ifrån henne:
 
– Måndag! Då kommel Clic e Caaaaat!!!!
 
Lilla H laddar på måndagar; hon äter middagen snabbt – om hon ens har tid att äta den då hon går i väntans tider -, hon pratar oavbrutet om programmet, hon försäkrar sig om att någon av oss ska sitta bredvid henne i soffan och titta med henne, hon försäkrar sig också om att hon minsann skall serveras varm mjölk klockan ”kvart i sssccchhhuuuu” och hon försöker varje vecka med att övertyga mig om att ”ta fram lite gott” (läs” popcorn och saft”) men där går gränsen känner jag…
 
Grejen är att Clic e Cat håller på mellan 18:45 och 18:50.
Clic e Cat är fem minuter långt.
 
Det är mycket ståhej hela veckan för fem minuter tänker jag…
 
 
 
 
Clic e Cat är en italiensk tecknad ”komedi”-serie. Klick är en mus som kan komma och gå som den vill i den digitala världen bakom datorskärmen. Katten är en hacker som är instängd i datorn och motarbetar Klick med alla medel.