Att göra sig till…
 
 
… kan sluta hur som helst i det här huset…
 
 
Igår serverades plankstek till middag.
Det går inte hem hos lilla H, det vet jag, om än att hon tycker om allt som finns på plankan. Det är inte innehållet som är ”problemet”, det är är själva plankan. Hedvig vill ha en vanlig tallrik att äta på, hon gillar vanligt allra bäst.
 
Jag spritsade vackra rosor av potatismos på plankorna och när samtliga var dekorerade hade jag ännu ganska mycket potatismos kvar i min sprits. Jag tänkte att lilla hjärtat som hellre äter plankstek på tallrik också kunde få lite vackra rosor av potatismos och spritsade därför sådana på hennes alldeles vanliga tallrik. Samtidigt som jag spritsade tänkte jag att det här kan gå hur som helst; antingen blir Hedvig lycklig för att jag gjort så fint till henne, eller så bryter hon ihop och blir arg.
 
Hedvig bröt ihop…
 
Rejält dessutom!
 
En snopen blick på tallriken följdes av en ilsken blick på mig och sedan gapade hon rakt ut:
 
 
– Va´ hal du gjort till mej?!?!
 
– Jag har spritsat potatismos till dig, visst är det fint?
 
– Ja´ haaaaaatal spliiiiiiitsssss!
 
 
Vad vi gjorde?
Vi såg ingen annan råd än att byta ut tallriken med de vackra potatisrosorna på, ställa fram en ny tallrik där Hedvig fick ”tjoffa” på potatismos i stora lass – som vanligt liksom…
 
 
 
Den här gången gick det defintivt inte hem att vara lite ”wild & crazy”…