Pappan i huset…
 
… gick upp tidigt för att åka till jobbet idag…
 
Lilla H och jag sov längre.
Jättelänge för att vara i det här huset. Först vaknade hon strax efter sju. Jag drog en vit lögn och sade att det faktiskt var natt ännu och hon somnade om (!!!). Det händer liksom inte. Vi är glada om vi får sova till sju då vi är lediga. Sedan vaknade vi inte igen förrän kvart över åtta. Märklig känsla! Jag får nästan huvudvärk.
 
Det bästa med att vara ledig då pappan arbetar kan vara att det faktiskt finns kaffe klart då jag slår upp ögonen. Som radiostyrd gick jag raka vägen ut i köket, hällde upp kaffe till mig och värmde mjölk till lilla H. Allt för att sedan krypa ner i sängvärmen igen.
 
Vi busade lite sedan, lilla H och jag. Vi åt frukost i sängen!
För somliga hör det kanske till vanligheterna. Hos oss tillhör det undantagen.
Jag är ingen vän av frukost i sängen. Inte alls om jag ska vara ärlig. Eller, kanske är jag vän av just det, men jag står liksom inte ut med alla smulor som oundvikligen hamnar mellan lakanen och som tycks vara kvar och vara kvar ända tills man byter lakan. Men idag så!
Mysigt var det och njöt gjorde vi. Bolibompa på tv:n och frukost i knät. Det var en ganska bra start på en jullovsmorgon ändå.
 
Vi har hunnit med bio, Mc Donald´sbesök och Ica också. Så här många saker har jag inte gjort på samma dag sedan jag fick jullov. Även om jag annars far fram som en virvelvind och oftast gör tusen saker på en gång. 
Vi såg den nya teckade filmen om Emil och Ida i Lönneberga. Fin, söt, rolig, avkopplande och vi gick därifrån med en stark feel-good-känsla i kroppen. För att klara av pärsen på Ica fick Hedvig festa loss på Mc Donald´s efter biobesöket. Jag nöjde mig med en kaffe. Jag känner mig så obeskrivligt mätt efter de här juldagarna..
 
Jag kan inte säga att Ica-shoppingen gick som en dans. Den gör inte så ofta det då lilla H är med om jag ska vara ärlig. Hon ogillar Ica och gör ganska ofta ganska mycket tok då vi är där. Det gick rätt bra ändå. Jag plockade fram min mest pedagogiska sida och det löste sig. Vi fick med oss det vi skulle och hon drog inte iväg så himla långt och lydde ganska bra, lilla H.
 
Hemma igen sjönk Hedvig ner i soffhörnet, jag packade upp maten, bytte till mysbrallor och sjönk sedan ner i soffan jag också. Med lite glögg och några saffransskorpor. Vad är det med mig detta jullov undrar jag?! Jag bara slappar – det som jag egentligen är allra, allra sämst på…
 
 
Lite stressad över kurslitteraturen är jag, det ska erkännas. Den liksom hånler åt mig då jag går förbi…