Inte heller i år…
 
… kommer min familj att sända julkort…
 
I mina ögon är det pengaslöseri för oj, vad det kostar!
Det kostar massor oavsett du köper färdiga och klistrar dit ett frimärke, eller om du väljer att göra egna från grunden. Genom åren har jag gjort både och. Inte sällan har jag hamnat på 500:- med papper, kuvert, någon ny stämpel, eventuellt glitter och sedan frimärken på det.
 
Förra året skänkte vi 500:- till Göteborgs Stadsmisson. Vi gör detsamma i år.
För oss känns det rätt och jag undrar om det är fler och fler som tänker lika vartefter åren går. I år har vi hittills endast mottagit ett enda julkort. I hallen hänger vår fina dekoration där jag brukar fästa varje julkort vi får. Det är hemtrevligt och vackert. Det är mysigt att stanna till och läsa dem igen och igen då man går förbi. Det är det verkligen. Men ändå. Ändå är det så att när det i år nästan gapar tomt på min fina dekoration, så är det fint det också. Det ger mig hopp om att världen kan bli lite varmare, lite mänskligare.
Jag tror nämligen inte att människor rätt och slätt slutar att sända julkort. Jag tror att antingen fortsätter man skicka dem för att man alltid gjort det. Eller så tänker man om och skänger pengar till bättre behövande. Jag tycker mig höra det i vänkretsen. Jag tycker mig se det på Facebook. Att fler och fler i sina statusar talar om att i år uteblir julkorten och att man istället skänkt pengar till någon fond eller någon organisation.
Det är fint. Det ger hopp…
 
 
Min dekoration får gärna gapa tom på just julkort…
 
            
 
PS. Lilla H har gjort ett julkort. Ett enda. Till sin ena moster. Anette. Jordens vackraste julkort. Så sött att jag var tvungen att fota av det innan det överräcktes i eftermiddag.Där var både Rudolf, Lucia, tomten, pepparkaksgubbarna och en gran med julklappar under.DS