En lite ledsen…
 
… och lite vemodig dag idag…
 
En dag då storasyster åkt för att fira jul på annat håll och ingen vänjer sig någonsin.
Jag brukar tänka att lilla H i alla fall livar upp stämningen här i huset när någon av oss känner sig lite ledsen. Men idag var just hon så ledsen, så ledsen då Ebba stängt dörren. Till och med prinsesstårtan från gårdagens födelsedag som jag lockade med, intogs med blanka ögon och små tårar som trillade. 
 
Vi fick helt sonika ta till dans kring granen ackompanjerat av julsånger från Spotify för att få humöret att vända igen. Fia med knuff, Loppa och Yatzy med storvinst till Hedvig behöll sedan humöret på bra vis.
En innedag med myskläder, spel, lek, glögg, pyssel och lite till. En dag med lugn, tro det eller ej. Jag har snott, gnott och farit fram och tillbaka som en tok under ett par veckor och just en stillsam dag som denna var efterlängtad. Det mesta är klart inför jul. Vörtbröd, saffransskorpor och äggost ska göras. Men det är angenäma sysslor och det är ju bara lördag i all sin da´r…
 
Så fick jag för mig att vi skulle göra egen fågelmat, lilla H och jag.
Nu hör jag hur min bästa vän Cilla drar efter andan och utbrister något i stil med Oh my God! Jag får huvudvärk av allt du gööööör… Men lugn fina Cilla, jag kommer aldrig att göra det igen!
Det var omständigt, det var kladdigt – jag tycker inte om kladd – och jag fick göra det själv eftersom Hedvig satt rakt upp och ner och väntade på popcorn som jag lovat efter att vi gjort fågelmat. Det blev inte ens särskilt bra, det där med fågelmaten. Jag hade liksom sett framför mig hur jag skulle ha mängder av vackra, egenhändigt gjorda små kreationer att hänga i körsbärsträdet. Nyttiga godsaker för småfåglarna. Istället hänger där några lustiga klumpar i trädet, och det ser inte alls fint ut.Tur att det är mörkt ute nu. En man och två tonårsgrabbar smålog lite åt mig där jag stod och frenetiskt försökte få ut den stelnade maten – hel – ur formarna. Ludvig kramade om mig lite och sade att tanken ju var fin. Och det var den ju. De små fåglarna, de ska väl också ha lite jul tänker jag. Det smakar kanske gott ändå? Jag hoppas det för jag har många oformliga matklumpar i frysen nu…
 
 
Synd att jag inte lade tid och energi på vört, skorpor eller äggost istället…