Om man nu tänker sig…
 
… att hålla kalas…
9-årskalas! Då kan det hända att man känner sig alldeles extremt välvilligt inställd till att hjälpa till så här kvällen före årets viktigaste dag.
Med lilla H, som gärna vill bli hjälpare då hon blir stor, är just hjälpa-till-grejen sällan ett problem. Men ikväll blev välvilligheten extra tydlig. 
– Ja’ kan hjälpa dej mamma! 
och 
– Vad kan ja’ hjälpa dej med?
har hon frågat mig säkert 100 gånger sedan jag hämtade henne på fritids. Jag tänkte att jag tar tillfället i akt och sätter henne i arbete när hon så  gärna ville. Först gjorde vi massor av chokladbollar. Jag fick rulla alla, Hedvig ville inte bli kladdig! Å andra sidan var hon en
hejare på att äta både chokladbollarna och pärlsockret…
Sedan en vild chansning:
– Hedvig, du får gärna dammsuga köket och hallen om du vill…?
– Ja tack gärna!!!
 
Mamman undrar när denna iver försvann hos tonåringarna…?