Oj, oj, oj…
 
 
… vilken födelsedag lilla H har haft…
Jag vågar påstå att den varit alldeles fantastisk i hennes egna ögon. Framför allt så har den varit precis så som hon önskat sig den, det är det viktigaste.
Igår kväll var Hedvig mycket noga med att tala om att hon ville ligga i sin egen säng, i sitt eget rum när vi skulle sjunga för henne. Så klart! Kruxet är att Hedvig kommer in till oss varje natt. Jag lovade dyrt och heligt att om hon – mot all förmodan – skulle sova på riktigt, så skulle vi väcka henne så hon fick gå in till sin egen säng och vänta på oss och vår fantastiska skönsång. Vi är verkligen ingen musikalisk familj…
Om lilla H sov?
Nej. Lilla H sov inte. Lilla H sover nästan aldrig.
Så när jag gick upp klockan halv sex traskade pappan in med lilla H till hennes rum. Sedan låg hon där och väntade, sov räv, väntade lite till och sov räv ytterligare en stund. Närmare bestämt ända tills klockan blev halv sju. När vi så stegade in med födelsedagsbrickan, paket och vår falsksång sken Hedvig ikapp med solen. Hon sken så mycket att hon till slut brast ut skratt.
 
– De äl så himla kul å fylla ål!
 
Först ut var en Barcelona tröja – Messi så klart – med tillhörande shorts! Wow!
Andra paket var också en Barcelonatröja! En ännu finare! En Messi så klart, inköpt i Barcelona. Wow en gång till! Den tröjan har en speciell historia till hur den hamnade här, i knät på lilla H, denna nioårsdag. Jag fick igår ett mail ifrån Anna. Anna som jag känner flyktigt via en gemensam barndomskompis. Anna som har tjejer som spelar handboll precis som Ebba. Anna berättar i sitt mail att hon läser bloggen, att hon förstått att Hedvig har en stor längtan efter just en Barcelonatröja, och hon frågar om hennes tjejer får ge Hedvig en Barcelonatröja de vuxit ur. Med Ebba hem efter träningen igår kom ett fint inslaget paket med ett grattiskort till Hedvig. Underbara Anna som tänker på lilla H!
 
– Va´?! Två?! Va´ bla! Då kan ja´ ha Fashcelonatlöja valje da´!!!
 
Paketen som följde gjorde succé de också och ikväll kom släkt och vänner med ännu fler paket. Yellow simfötter som Hedvig så gärna ville ha, Messi påslakan (som just nu ligger i tvättmaskinen så att lilla hjärtat kan få sova i dem imorgon), en Spiderman discolampa, filmer etc. Pricken över i:et var nog de hett efterlängtade Emilkläderna som mormor och morfar kom med. Himmel och plätter och allt möjligt så glad Hedvig blev! Raskt bytte hon om till dessa kläder – över Messikläderna som suttit på sedan i morse – och sedan fick vi titulera henne vid namn Emil. Mysse & bysse i högsta hugg – det är Hedvig i ett nötskal.
Hedvig har också fått sitt livs första blomsterbud idag! Det kändes väldigt malligt i den lilla nioårskroppen.
När gästerna gått hem och kvällsduschen var avklarad låg vi och småpratade lite om dagen som varit. Vi enades om att det faktiskt är himla roligt att fylla år. Vi enades också åt att det nu är helt okej att toklängta till discot med klasskamraterna på söndag.
 
– Ja´ äl nöjd med min dag mamma…
 
 
 
Det är nästan så jag önskar att jag också var nio år och så där galet nöjd med allting…