En Pucko har flyttat in…
 
… i vårt hus…
Jo, en Pucko, inte ett Pucko. För ingen är ju ett Pucko, inte ens jag. Lilla H skulle inte hålla med mig på den punkten, det är ett som är säkert. För henne är jag, och några andra utvalda, ett riktigt Pucko emellanåt. Men vi ger oss inte på den punkten; det finns inga Puckon – så det så.
Men nu har vi en Pucko. Pucko är en söt liten grön groda som våra fina grannflickor vann på Liseberg häromdagen. När Pucko överlämnades till lilla H förklarade grannmamman att den här grodan heter Pucko och det är minsann bara just denna grodan som man får kalla för Pucko. Någon annan Pucko finns nämligen inte. Hedvig fick veta att nästa gång hon ropar Pucko, så kommer någon av oss med den lilla söta grodan.
Lite skeptisk såg Hedvig ut till detta briljanta besked men hon är helt med på att grodan heter Pucko. Så mycket vi kommer ihåg hämtar vi Pucko när det lilla monstret tittar fram och ilsket skriker Pucko till sin omgivning. Om orken tryter kan vi istället påminna monstret om vart Pucko är någonstans, eftersom hon ropar på honom.
 
 
Ganska söt är han, lilla Pucko…