Av alla miljoners…
 
… triljoners saker lilla H vill bli när hon blir stor…
Finns där några alldeles extra kloka om du frågar mig. Som när hon under vår lata, sköna, soliga och varma semester kom på att hon nog ska bli semestrare när hon blir stor. Fler människor skulle må bra av att bli semestrare tror jag.
Den bästa, eller i alla fall den finaste, funderingen kom nog ändå härom dagen. Jag bad Hedvig att gå upp på övervåningen och smyga in i Luddes rum – han sov ännu – och hämta högen med smutstvätt jag sett på hans golv. Nej, han brukar inte slippa undan. Hans smutstvätt brukar få ligga där tills den bärs ner av honom själv. Men den här gången, eftersom jag sett att ”rätt” färger till tvätten jag tänkt tvätta låg där, bad jag Hedvig att hjälpa mig.
Oftast tycker hon om att hjälpa. Oftast är hon på det humöret och jag är tacksam för det. Så även denna dag. Hon stegade uppför trappan och smög (tror jag) sedan in i Luddes rum för att hämta tvätthögen. Nu låter det som om den var enorm, det var den inte, men det var ändå en hög.
I trappan på väg ner, balanserandes på brorsans smutstvätt tjoade lilla H:
 
– Mamma, näl ja´ blil stol, då… då ska ja´ bli hjälpale…
 
 
Tänk så fint om fler i världen ville vara hjälpare tänker jag…