Idag lagade vi…
 
 
 
… korv stroganoff med ris till middag, lilla H och jag…
 
Inte jättespännande jag vet, men en helt ok vardagsrätt om du frågar mig.
Frågar man mina tonåringar är jag ytterst tveksam till att man får samma svar.
 
Lilla H gillar i alla fall korv stroganoff!
Mat är ganska centralt i Hedvigs liv. Hon gillar egentligen det mesta förutom pannkakor, våfflor, toast, fil och youghurt. Det vill säga allt som barn brukar tycka om. Hon är ingen otrolig storätare, det tycker jag inte. Hon smakar inte gärna på nya saker. Hon äter ibland väldigt mycket, ibland lite för lite. Ungefär som de flesta av oss tänker jag. Eftersom mat är ett så centralt ämne för henne frågar hon mig gärna flera gånger varje dag vad vi skall äta till middag. Varje morgon kollar Hedvig appen ”Skolmaten” för att säkert veta vad för mat som serveras i skolan. Ett ganska bra sätt att både söka information, träna läsning och ta till sig information.
 
Idag ville Hedvig hjälpa mig att laga mat. Så är det inte alltid. Ofta har hon inte alls lust med det faktiskt, men det är kul då hon vill. Idag skar jag falukorven i skivor och bad sedan Hedvig att skära dem i stavar. Det gick bra! Hedvig skar för glatta livet, bytte kniv till en lite vassare och skar sedan lite till.
 
 
– Mamma! Näl ja´ blil stol, då ska ja´ bli kock! Kolvkock!
 
– Korvkock?! Vad kul!
 
– Aaaa, då ska ja´ laga ssssscccchhhööttbullal och ssssscccchhhhööttt!
 
– Jaha… och kanske korv också?
 
– Näe…
 
– Men… du ville ju bli korvkock? Då måste du kanske laga korv också?
 
– Näe… ja´ tal glass istället…
 
– Glass? Efter maten? Det låter gott!
 
– Näe… TILL maten…
 
– Men ingen korv?
 
– Nähä du…