Jag har en liten tjej…
 
 
 
 

 
… som liksom bara ser till att få det som hon vill…
 
 
Bra eller dåligt?
Det kan man fundera på men jag tror att det, i Hedvigs fall, är bra.
Ja, jag bestämmer mig för att det är bra för Hedvig att få som hon vill.
 
Efter att jag hämtat henne på fritids idag och vi småpratandes gick mot bilen så gick vår konveration så här:
 
 
– Ska vi äta ikväll mamma…?
 
– Ikväll ska vi äta pizza…
 
– Pappa bestämt?
 
– Precis! Pappa fick bestämma ikväll och då blir det pizza.
 
– Ja´ ville inte ha pizza!
(Hedvig gillar inte pizza)
 
– Nej, jag vet det. Vill du att jag gör något annat till dig?
 
– Ja, ja´ tal en banan ja´!
 
– Fast du kan ju inte äta en banan till middag!?
 
– JO! Kan ja´!
 
– NEJ!
 
– Ok, då tal ja´ schööttbullal då!
 
– Det kan du få…
 
 
Sedan åker vi till biblioteket för Hedvig har bestämt på morgonen att hon idag måste låna ”Mamma Mu får ett sår” och jag har lovat att vi gör det. Väl där hittade vi den snabbt, vi läste den en gång sedan ville Hedvig hälsa på Britta. Britta är en fantastiskt god vän och som arbetar en våning upp från biblioteket. Jag förklarade att Britta inte arbetar idag och Hedvig accepterade det och ville gå till Molekylverkstaden istället. Molekylverkstaden ligger i samma hus och är som ett mindre Experimentum.
 
Sagt och gjort, vi gick dit och Hedvig klättrade på klätterväggen, spelade molekylspelet, blåste gigantiska såpbubblor och gjorde en mängd experiment och ja, vi hade jättemysigt och jättekul. Det kom inte ens några protester då jag sade att det var dags att åka hem.
 
När vi klev ut från Molekylverkstaden, fortfarande i samma hus, hamnade vi precis utanför ortens bio. Där fanns en vacker bild på Tingeling och andra älvor, en film som Hedvig gärna vill se. Den visas först nästa helg men när jag försökte förklara det bröt lilla H ihop, hon ville ju se den nu. Efter löfte om att få se den nästa helg slutade tårarna att strömma, hon snöt sig, tittade på killen bakom kassan som mumsade nypoppade popcorn och sade till honom:
 
 
– Ja´ ville också ha popcorn!
 
– Vill du också ha popcorn? svarar den fina killen
 
– Aaaa tack…
 
– Så klart du ska ha lite popcorn.. säger den fina killen och fyller minsta bägaren med popcorn och ger Hedvig.
 
– Åh! Tack! säger Hedvig andäktigt.
 
– Mamma!!!! Ja´ fick popcorn av killen!!!! Glad blev ja´!!!!
 
 
Så klart hon blev glad!
Jag blev också glad!
 
Tokglada gick vi till bilen för att åka hem och jag önskar så att den fina killen på Fregattens Bio visste att han gjorde vår fredag…