Att spendera en dag på Ikea…
 
 
 
… kan vara mycket hektiskt…
 
 
I alla fall om man som lilla H känner att man måste ”hushålla” hela tiden. Hon har fullt sjå att städa, tvätta, diska, laga mat och sy då hon befinner sig på ett, i Hedvigs ögon, av jordens mest fantastiska ställen!
 
Likheten med Lotta på Bråkmakargatan är slående och jag kunde inte låta bli att le då jag såg hennes flit i allt hon företog sig. På största allvar har hon burit handdukar i en tvättkorg, proppat tvättmaskiner fulla och vridit på alla tänkbara knappar för att därefter en kort stund göra något annat och sedan rusa tillbaka och tömma tvättmaskinen som plötsligt var färdig…
 
 
 
 
I det fantastiskt gulliga rummet med en symaskin i var Hedvig stationerad vid just symaskinen i vad som tycktes en evighet! Jag menar, tänker man sig inte att köpa vare sig gulliga rum eller en symaskin då tänker man att fem eller kanske tio minuter vid symaskinen kunde räcka – men icke…
 
Mormor och mamman väntade, och väntade, och väntade…
 
Kanske är det inte så konstigt trots allt att hon vid den efterlängtade lunchen lyckades trycka i sig 12 köttbullar, massor av potatismos, sås och lingonsylt?
 
För mig är det en gåta att hon ens får plats med alla dessa köttbullar!
 
 
 
 
Jag hade inte lyckats…
 
 
Sist men inte minst välkomnar vi nu i familjen Hedvigs lillebror Love!
Love hittades smått övergiven i en back alldeles nära kassan och kärlek uppstod omedelbart ifrån Hedvigs sida.
Detta trots att både mamman och systern i familjen flitigt vid senaste årets alla besök försökt övertyga lilla H om just denna dockan borde flytta in hos oss. Vi har gått bet varje gång! Hedvig har förvisso hållt med om att dockan är ”tättegulli´…” men då vi frågat om hon vill ha den har hon bestämt svarat ”Nej tack!”.
 
Idag hände dock något i Hedvigs hjärta då hon såg denna ensamma lilla docka ligga där och bara vänta på att få bli kramad.
 
Kramad blev han, och pussad på blev han.
Jag säger han eftersom Hedvig tydligt deklarerat att han heter Love och är hennes nya lillebror, så det så!
 
 
Behöver jag säga att lilla Love nu sover tätt, tätt intill sin storasyster Hedvig…?
 
 
 
 
Love