Med våren kommer ofta…

…ett slags behov av att röja, städa och göra fint lite här och där…

Så känner uppenbarligen lilla H också!
Efter lunch i solen på altanen utbrast hon entusiastiskt:

– Ja´ vet en loli´sak mamma! Vi städal lekstugan du o ja´!
Med hink o vatten o tlasa o så…

Så det gjorde vi!
Städade lekstugan med hink, vatten och trasa.

Hedvig är envis som en gammal get och hon kånkade ut allt utom spisen från lekstugan. Placerade hela ”högen” på gräsmattan och började tvätta, diska och doppa det mesta i hinken. Sedan torkade hon torrt och vi bar in allt i igen – då hjälptes vi åt.

Det blev så fint och medan vi ställde var sak på sin plats kom Hedvig på att hon gärna vill bjuda på barnkalas i lekstugan med tårta, grön tårta. Jag kände hur jag för ett ögonblick drabbades av tveksamhet: barnkalas i lekstugan… jag menar exakt hur många barn får plats i hennes lilla lekstuga?! För att lugna mig själv frågade jag vilka hon hade tänkt bjuda på sitt barnkalas med grön tårta.

– LenaMoaLars…

svarade hon med en självklarhet som gjorde att jag kände att jag nog borde förstått det.
LenaMoaLars kommer om knappt två veckor och en av dagarna skall de passa lilla H då jag jobbar – Hedvig har nedräkning till dess vill jag lova. Hon tittar på sín nya klocka på vänsterarmen och konstaterar att de nog kommer klockan ett…

Så vad göra?

Så klart får jag fixa en grön tårta så att hon kan bjuda LenaMoaLars på barnkalas med grön tårta i lekstugan…