Har turistat på hemorten…

… tillsammans med två fina flickor idag…

Ett tursittåg finns plötsligt i den lilla ord jag bor i!
Ett sådant där litet tåg med öppna vagnar som brukar finnas på tja, Kolmården, i Slottskogen och nu uppenbarligen i lilla Stenungsund.

På väg till Stenungsund med bil idag fick lilla H syn på tåget och försökte ivrigt övertala mig om att vi måste åka detta fantastiskt roliga tåg, helst idag och helst just nu. Eftersom vi var på väg till doktorn med Ludde vågade jag – tack och lov – inte lova någon tur med det hemska lilla tåget just i dag men sade lite glättigt att ”i sommar… i sommar kan vi åka tåget Hedvig…”.

Framme hos doktorn mötte Luddes pappa upp tillsammans med Luddes lillasyster ”på den sidan”. De båda småtjejerna är väldigt förtjusta i varandra och blev glada då de sågs. De pratade om tåget och jo, de var eniga om att det var coolt och att det går fruktansvärt fort. De var också eniga om att de skulle åka tillsammans, de två och allra helst med storebror.

Ja, ja, ja… tänkte jag, det får bli en annan gång, men inte idag…

Doktorn tänkte annorlunda när hon, innan vi skulle gå, tog upp tre biljetter och sade att hon bjuder alla barn på tågresa och station fanns precis utanför hennes mottagning…

Jag såg hur Ludde bleknade lite och led med honom. Även om det är evigheter sedan jag var femton år kan jag ännu komma ihåg hur jobbigt pinsamma vissa saker faktiskt känns och jag anade att en tur med turisttåget genom orten där vi bor kunde vara en av dessa jobbiga grejer…

Utan att tänka mig för frågar jag därför flickorna om jag fick åka med dem på tåget…?

– Jaaa, de får du!!!

Ett unisont svar och så fick det bli!

Det var riktigt roligt att åka tåg.
Jag kan inte säga att jag såg mig omkring så mycket, och jag kände mig heller inte som särskilt mycket turist, men väl skrattade jag så jag fick ont i magen åt två små tjejer på fem respektive sju år som tyckte  det här var bland det coolaste i världen…