En lördag jag sammanfattar…

… som en av de bättre….

En liten H som varit på ett stålande humör och som uppförde sig exemplariskt under hela det lååååånga besöket i tygaffären – lilla H avksyr att gå i affärer.

En liten H som med frenesi och intensitet glatt bakade bullar med mig på eftermiddagen. När hon kavlade som bäst tyckte hon att vi skulle sätta på lite julmusik:

– Som näl vi bakade peppalkakol mamma! De äl mysigt!!!

Vi bakade och bakade, dock utan julmusik och sedan mumsade vi på ljumma kanelbullar medan pappan i huset satte upp studsmattan i trädgården! Den efterlängtade studsmattan!
I grannträdgårdarna kom de första fram förra helgen och lilla H blev då lovad att den skulle sättas upp idag.
Lagom som x antal bullar var i magen var studsmattan klar att studsas på och snabbt som rackar´n kom ytterkläderna på och Hedvig var redo!

Det var så roligt att hon skrattade högt de första minutrarna och skrattet bubblade då naturligtvis även på mig! Tänk att det kan vara så himla roligt att hoppa studsmatta!
Efter en kort stund kom Kristoffer, grannkillen, och ville vara med. Kristoffer är två år äldre än Hedvig och snällare, artigare och mer pedagogisk liten kille får man leta efter.
De hoppade, skrattade och busade i minst en timme och jag blir så glad så jag trallar inombords de gånger Hedvig har så roligt tillsammans med en kompis!

Låter det konstigt?!
För några år sedan kom jag till insikt om den tuffa sanningen att lekkamrater inte är givet för lilla H och det gör mer ont än många andra anar… Jag vet att det finns många barn som inte har kompisar och jag känner med varenda en av dem och jag känner med varenda förälder till dessa barn.

Hos oss får alla var med, punkt slut!

Lyckligt lottade är vi som har fantastiska grannar och lika fantastiska grannbarn.
Vid dryga fyrtio års ålder leker jag mer än jag någonsin kunnat föreställa mig!
Jag leker inte bara för att jag vill, för jag vill leka många gånger, men jag leker även för jag känner att någon ju måste leka med lilla H! Jag tänker att jag blir som en reservkompis till Hedvig, ni vet den som är näst bäst, och för första gången i mitt liv är det helt ok att vara reservkompis. Jag vet och jag förstår att Hedvig allra, allra helst leker med en kompis men jag vet också att hon är ganska nöjd med mig som stand-in…

Lilla lyckliga H…

    

bulle

studsmatta