Idag var en spännande dag för Hedvig…

… det var även en spännande dag för mig och Ludvig…

 Kanske var det en spännande dag för alla, men allra mest spännande var det nog ändå för Hedvig.

Man skulle kunna tro att världens största händelse just har hänt, och på ett sätt var det nog det, i alla fall om man heter Hedvig och är 7 år.

Idag har jag och Ludvig varit i Göteborg och tittat på Happy Feet 2 tillsammans med Hedvig.
Helt ensamma, utan mamma!
Att vara utan mamma händer inte särskilt ofta för Hedvig i sådana här sammanhang.
Kanske är det för att mamma skyddar Hedvig?
Eller så kan det vara för att de älskar varandra så mycket, mamma luktar ju trots allt popcorn enligt Hedvig…

Kl 8 imorse kom Hedvig in och väckte mig. Hämtar min telefon som ligger på laddning och kryper ner i sängen bredvid för att spela…
08.06 var Hedvig och jag uppe ur sängen!
Då ville hon ha frukost, helst mannagrynsgröt.
Toppen för Hedvig som får mig att göra det, sådär för mig som inte kan säga emot och aldrig har gjort gröt innan, speciellt inte kl 08.06…

Mormor hämtade oss tre hemma runt 10.30 och körde oss till bussen. Innan det hade vi hunnit vi äta frukost, titta på tv, ta kort, klä på oss, göra två st flätor, spela Mario Cart på Wii och läsa Bamse. Jag hann också svara henne om hur långt det var kvar tills mormor kom ungefär 10 gånger.

Väl på bussen så valde Hedvig att sitta längst bak, i mitten. Hon bad om min telefon och spelade hela vägen till Göteborg. Jag gjorde mina försök att prata med henne men fick inte så mycket svar så jag vände mig till Ludvig för att prata, men insåg snart att han nästan sov…

När vi kom fram gick vi först till McDonalds som vi hade lovat. Vi såg hur Hedvig njöt av att få gå runt själv, utan mamma och pappa. All mat slank ner och hon frågade säkert 15 gånger under hela dagen när bion börjar. Hon försäkrade sig också om att hon fortfarande skulle få köpa popcorn.

Allt gick så fort så vi fick sitta och vänta på bion inne i salongen en halvtimme, tillsammans med Hedvigs efterlängtade popcorn. Jag tror inte att jag har haft så gott om tid till en bio innan, men det var så Hedvig ville ha de och det var ju faktiskt hennes dag!

Äntligen började bion och jag tror att alla tre, Hedvig, Ludvig och jag tyckte den var bra.
Den handlade om att vissa pingviner inte är riktigt som de andra. I slutet var det som vanligt, den som var lite annorlunda från början är den som till slut räddar alla de andra.
Kanske kommer det vara så för oss också, det kommer en dag då Hedvig räddar oss alla…
 Från vad vet jag inte, men jag lovar att hon kommer lyckas med någonting stort i framtiden, för en mer godhjärtad människa får man nog leta efter väldigt länge.

När filmen var slut så gick vi till leksaksaffären medan vi väntade på att mamma skulle hämta oss. När vi sedan gick mot bilen och Hedvig såg mamma sträckte hon sina små armar och sprang rakt mot henne. Efter att ha varit utan mamma en hel ledig dag är det klart man längtar.
Innerst inne tror jag mamma alltid kommer vara bäst, mamma är ju alltid mamma…

Skrivet av storasyster Ebba

I väntan på bussen

Äntligen på bussen

Så himla många bussar!

         

I väntan på mamma

    

buss                       bio