Idag är det torsdag…

… och då är det berättardag…

Årets första berättardag dessutom!

Jag föreslog att Hedvig kanske kunde berätta om jullovets roligaste dag.
Den dagen hon fick vara ledig med Ebba och Ludvig och åka buss till stan – utan vare sig mamma eller pappa!
Sanningen att säga hade jag redan förberett, skrivit och laminerat ett sådant papper så att hon skulle kunna berätta om detta på samlingen idag.

Det blev nej…
Tvärnej…

Att jag aldrig lär mig att det inte går att bestämma över den lilla damen!

– Ja ville ha min jullovsbok mamma! Äl du färdig med den?

– Ähum… ja, alltså, jo… nästan färdig är jag…

Lögn?

Nej, lögn skulle jag inte vilja kalla det. Mer något av en… definitionsfråga…
Alla foton var ju utskrivna redan i helgen så anstränger man sig kan man tänka att den nästan var färdig…
Det var i förrgår och akta er vad bråttom jag fick!

Tisdagskvällen ägnades åt Inprint, utskrifter, skärmaskin, laminering samt ringbindning…

Voilá!

Den blev klar sent, sent i tisdagskväll och vore det inte för lyckan i hennes ögon då hon får en ny egentillverkad bok så hade jag nog övervägt att hoppa över alla dessa böcker för oj, vad tid de tar att skapa!
Men böckerna om Hedvig, om jullov, om påsklov, om sommarlov, om tandläkarbesök etc är de bästa böckerna hon vet och då vill jag naturligtvis ge henne dem. Hon läser dem om och om igen och hon kan berätta så mycket mer om händelserna än vad som står i böckerna, bara hon har dem som stöd.

Idag är den med till skolan och det är en mallig liten tjej som tänker sig att berätta för sina klasskamrater om just hennes jullov…