Varje kväll denna vecka gör lilla H…

… en liten stund läxa…

Mycket läxa…
Efterlängtad läxa…
För mycket läxa…?

Nej, egentligen tror jag inte det är för mycket.
På eget bevåg har jag dessutom kortat ner läsläxan till att läsas en gång/dag istället för två och hoppas att fina, snälla fröken inte blir arg på lilla H:s mamma…
Hade det bara varit läsläxa hade nog den stränga sidan av mig kommit fram och jag hade förmodligen gjort dealer utan dess like med Hedvig så att hon verkligen hade läst den två gånger. Hon är envis som en gammal get och hennes vilja kan flytta berg varför jag gärna lutar mig mot alla möjliga dealer där vi ändå når resultat.

Ikväll då vi gjorde läxa, lilla H och jag, tyckte hon att något moment var svårt och koncentrationen föll omedelbart. Då gäller det att snabbt plocka fram en deal som känns ok. Dealen idag blev att hon fick skriva ett av de svåra orden och sedan ”gör vi resten imorgon” sade jag.

Kanske gjorde jag mig en otjänst genom att presentera just den frasen ”vi gör resten imorgon”…?
Jag undrar därför att när vi sedan övergick till läsläxan så läste Hedvig glatt flera sidor men säger sedan plötsligt till mig:

– Mamma… ja kan göla lesten imollon…