Längtan är stor…

… nu…

Längtan efter världens bästa storasyster!

Längtan efter Ebba då hon inte är hemma är alltid stor, hos både lilla H och mig.
Varannan vecka bor Ebba hos sin pappa och då är det tomt och tyst här i huset. Ja, vi är ju fem stycken kvar här så tomt i den bemärkelsen är det ju inte men fattas en så känns det tomt. Ebba är nog också Hedvigs i särklass bästa lekkamrat och hon tycker det är väldigt tråkigt när Ebba åker till sin pappa, hon blir lite sur på Ebba när den måndagen kommer. Sur, tvär, vill inte säga hej då etc.

Förra gången Ebba skulle åka till sin pappa sade Hedvig:

– Ebba! Ja´vet en sak! Du vet snart att det äl tlåkit – tättetlåkit – hos din pappa, din pappa Jölan (Göran) o då, kommel du hem igen!!!

Fast riktigt så enkelt är det ju inte.
Jag försöker förklara för Hedvig att Ebba naturligtvis vill vara hos sin pappa också, men nej, Hedvig har ingen förståelse för detta. Jag tror faktiskt inte att hon vill förstå…

Den här veckan är det lite annorlunda.
Ebba var hos sin pappa förra veckan och åkte till fjällen med en kompis i lördags så nu har vi inte träffat fina Ebba på evigheter känns det som….

Det märks inte bara på mig, det märks på Hedvig också. Hon pratar mer än vanligt om Ebba, hon tycker att Ebba kan komma hem och när jag säger att hon är i fjällen med Felicia så tycker Hedvig att Felicia också kan komma med hem, bara Ebba kommer hem.

I morse frågade lilla H mig:

– Kommel Ebba?

(vilket jag tror betyder – När kommer Ebba?)

– Ebba kommer hem på lördag gumman, det blir roligt!

– Ja, hullaaaa! På lörda kommel Ebba! JA´ÄLSKAL EBBA!!!!

längta