Klockan tre igår eftermiddag…

… lämnade jag hemmet…

Lilla H skulle äntligen få bli ”passad” av Ebba, Ludde och Gustav.
Så var det sagt från början men fler fina tonåringar dök upp längs vägen.

När jag lämnade hemmet för att möta upp maken och goda vänner i stan satte Hedvig sin ena storebror och hans flickvän i arbete:

– Ja vet, vi kan dega!!!

Och degade gjorde de, Hedvig, Gustav och Sissel.

– Men ååååk dååå!
var lilla H:s kommentar till mig när jag sprang omkring och pussade på  henne medan jag plockade ihop mina pinaler.

De har passat henne förut, de fina, duktiga och snälla syskonen.
Men inte över natten!

Åh, så spännande tyckte Hedvig och har väntat och längtat efter lördagen i flera dagar. Fantastiskt då att ha ett schema att luta sig mot när tålamodet tryter då jag för femtioelfte gången på två dagar förklarar att det först är på lördag detta spännande sker.

Ebba hade lovat attt sova med Hedvig i ”mammas och pappas säng” och jag tror att de båda tyckte att det skulle bli lika mysigt. Ebba har hela veckan försökt intala Hedvig att hon måste väcka Ebba då hon vaknar på söndag morgon, det är ok att väcka henne just denna söndagen.
(Ingen av oss vill riktigt tänka tanken på vad lilla H kan hitta på om hon är ensam vaken)
Hedvig har mest sett skeptisk ut då Ebba förklarat detta – himmel, annars får hon ju inte väcka Ebba på söndagarna, men nu skulle hon plötsligt lova att göra det?!

– Ska ja´ väcka dej? Alles hälv? Fål ja´ de?!

Som den kycklingmamma jag är hade jag laddat upp med god mat, massor av godis, chips och läsk – så mina fina barn inte skulle svälta ihjäl eller så tänkte jag nog…?

Nu visade det sig att Hedvig blev omgiven av en mängd underbara tonåringar och jag kan bara ana hur hon körde med dem, hur hon regisserade varenda minut de var tillsammans.
Här var Ebba, Ludde och Gustav.
Här var också flickvän Sissel och kusin Moa.
Hit kom också kompis Hugo och kompis Amanda.

Ju mer jag funderar på det ju mer känner jag att hon inte saknade sin mamma och pappa ett dugg…

Om jag kopplade av?
Ja, jag gjorde faktiskt det!
Jag trodde nog inte riktigt det men jo, jag kopplade av, jag var på båtmässan, jag tränade på hotellet, jag drack champagne, jag åt en fantastisk trerättersmiddag och jag hann till och med med lite barhäng. Med betoning på lite förvisso, men ändock…
Allt detta innan tröttheten tog överhand och som de lite slitna föräldrar vi är började snegla på klockan och ”tänka på refrängen”. Vilken tur då att våra goda vänner också är lite småslitna föräldrar som tyckte att det kanske kunde räcka så…

Lagom är bäst!

Imorse fick jag ett sms av fina Ebba som undrar om hon kan ta med Hedvig till hallen för att kolla på en handbollsmatch. Detta efter att ha gått upp tidigt, ”fixat valm mjölk” och gjort mannagrynsgröt till lilla H…

På med varma kläder, fram med pulkan och iväg till idrottshallen – vilka tjejer jag har!!!
I hallen såg Ebba till (eller kanske var det lilla H som såg till) att Hedvig fick den ”sedvanliga” chokladbollen med päronfestis och, innan de gick hem, även en korv med bröd.

Jag trallar inombords och tänker att vi alla har en himla tur som fått just lilla H till oss men jag tänker att nog sjutton har lilla H också tur som fått just sina fina syskon!

Mitt liv vore intet utan mina fina, snälla, rara, omtänksamma och underbara barn…

Dragkamp med Ludde

God-natt-foto i mörkret
när Ebba och Lilla H krupit ner
för att sova tillsammans