Förväntningarna är…

… höga…

… imorgon gäller det…

Scenen har riggats idag och imorgon kommer lilla H och ett gäng till fina människor i varierande åldrar att stolta promenera upp på catwalken. Musiken kommer vara hög, applåderna många och jag hoppas lilla H får uppleva samma känsla av uppmärksamhet och av att vara föremål för stående ovationer som hon gjorde i höstas då för första gången spatserade upp på en catwalk.

Vilken ego-kick!

Hon fick själv välja angående morgondagen – det krockar nämligen med veckans höjdpunkt; fotbollsträningen!
En bråkdels sekund tänkte hon, lilla H, sedan hade hon svaret klart för sig:

– Äh, ja tal kappwåken…

Så catwalken får det bli och oj, som hon har övat här hemma.
Hon knallar fram och tillbaka, snurrar lite, gör v-tecknet, vickar lite på rumpan och ja, det känns som att hon laddar för detta, helt klart!

Arrangörer för detta är Funkimodels, en modellagentur enbart för människor med funktionsnedsättningar. Synliga eller icke synliga, och här spelar varken längd, ålder, utseende eller vikt någon som helst roll. Här är individen i fokus och man har valt att se det unika människovärdet i varje enskild individ.
Jag tycker konceptet är fantastiskt men kan också känna mig lite ledsen för att det är så mycket som inte är självklart för de som på ena eller andra viset är ”olika”. Eldsjälen bakom Funkimodels, Lou Rehnlund, tillhör skaran av människor som tycker att olika är bra, att olika berikar.

Nu håller jag alla tummar jag kan för att lilla H fixar detta med stjärnglans, precis som hon själv önskar…

image description