Ännu en dag i…

… i lekens tecken…

Idag susade lilla H och jag ner till Åsa (orten) och min fina, fina vän Tina och hennes lika fina familj.
Det var länge sedan vi sågs Tina och jag, alltför länge sedan, och det var ännu längre sedan lilla H och My sågs. Vi kom fram till att flickorna inte setts på 1 1/2 år och man undrar ju vart tiden tar vägen….?

Hur som helst åkte lilla H och jag till blomsteraffären för att ”köpa en blomma till Tina” som jag uttryckte det.
När vi sedan kom fram, parkerat bilen och gick mot huset säger lilla H:

– Vi gel inte blomman till Tina mamma! Ja´gel den till Ulf ja´!

Och det gjorde hon – gav blomman till Ulf, fast hon aldrig träffat honom tidigare!
Så mycket Hedvig över det beteendet.
En stor förkärlek för män och en plötslig reflektion/tanke som inte går att sätta sig emot.

Hedvig klev in i huset, sade ”Hej!”, lämnade blomman till Ulf och stegade sedan in i huset – som hon aldrig tidigare varit i – och kvar stod vi andra och Tina undrade snopet om Hedvig inte var blyg längre…?
Lilla H är nämligen ofta ”blug” och kanske särskilt om det handlar om nya människor. Men ja, jo, lite ”blug” var hon ändå för hon sade inte så många ord under dagen och hon som annars babblar så man ibland önskar sig öronproppar. Men, vad som var härligt att se och som värmde i hjärtat var att Hedvig och My inte alls var blyga för varandra utan började leka tillsammans på en gång. Jag tänker att det kanske har att göra med att vi, Tina och jag, ofta pratar om varandra fast vi inte ses. Jag fick för mig idag att det spelar in, för tjejerna var det som om de hade setts nyligen. Likaså var Hedvig väldigt brydd att lilla Maja inte var hemma, hon var ju med sist de lekte… Maja är Mys lillasyster och hon är i fjällen med sin pappa och fast jag hade förklarat detta många gånger innan vi åkte idag så fattades Maja för både Hedvig och oss andra.

Ulfs fina pojkar ordnade ett mycket uppskattat disco och det var nästan lustigt att se hur Hedvig och My vickade på rumpan i dansen på nästan exakt samma vis! Är det något med 7-åringar, flickor, disco och vicka på rumpan undrar jag…? Så otroligt fina!

Bästa fina Anna, storassyter till My, kom hem och var med och spelade TV-spel med tjejerna och ja, vi har haft så mysigt både lilla H och jag! Lilla H:s lördag blev full med lek och jag… ja, jag bara satt och blev serverad och ompysslad och vi kom hem som nya människor både Hedvig och jag!

Då vi satt oss i bilen för att åka hem utspelade sig dialogen:

– Mamma, ja vill åka tillbaka o leka o då ska Maja vala hemma osså!

– Ja, det kan vi göra, fast då kanske My ooh Maja kan komma till oss?

– Ja, o killalna också!

– Menar du Kalle och Nisse (Ulfs grabbar)?

– Ja… och Anna!

– Fast Anna bor ju inte hemma längre så jag vet inte om Anna kan och vill följa med…

– Jo! Anna äl min stolasystel me´….