Språkpusslet kan vi nog…
 
 
 
… glömma…
 
 
I alla fall ett tag framöver och definitivt vad gäller läsläxan.
 
Synd kan jag tycka då jag är helt övertygad om att Hedvig läser sin läxa på ett bättre sätt med hjälp av pusslet.
Där ges inte utrymme för att gissa orden så som jag emellanåt (läs ”ganska ofta”) ser att hon gör. Hon kikar på de två, ibland tre, första bokstäverna i ett ord och drar sedan till med något hon tycker passar.
 
 
Ofta är gissningarna i närheten av det rätta ordet men ibland blir det galet roligt.
 
Som i eftermiddags då Hedvig hade veckans nya läxa med sig hem.
Där står:
 
Här bor Pålle.
Pålle bor i ett stall.
 
Inte särskilt svåra meningar och jag hann tänka att de nog inte blir så trixiga att läsa för lilla H.
 
Hedvig läser:
 
Här bor Pålle.
Pålle bor i… ähum….Pålle bor i…. Statoil
 
 
 
 
PS. Att Hedvig väljer bort Språkpusslet till läsläxan väljer jag att se som en win-win-situation ändå. Hon ”slipper” göra läxa på ett sätt som iofs är roligt men som hon ändå inte riktigt har tålamod till. Jag å andra sidan lyckas få henne att verkligen läsa sin läxa två gånger varje dag då hon nu ”slipper” språkpusslet… DS.