Snart kommer änglarna…
 
 
 
 
 
 
… att landa…
 
 
Jag trampar omkring i mina raggsockar, lyssnar på Lundell och jag njuter varje ord!
Jag njuter varje ord trots att min äldsta dotter tidigare idag sade att hon inte fattar vad jag ser hos honom (läs ”i hans musik). Jag bad henne att lyssna, verkligen lyssna, på hans texter och jag försökte få henne att förstå att ingen annan kan beskriva varenda känsla så som han kan. Hon höjde ett ögonbryn, log lite överseende och sade:
 
 
– Men ärligt, håll med om att musiken är lite löjlig…
 
 
Men som mamma revolterar jag!
Jag håller inte med henne och jag tänker fortsätta njuta varenda ord Lundell skrivit och jag tänker för mig själv att en vacker dag kommer nog även Ebba uppskatta många av hans texter.
 
På repeat går, som alltid i den här tiden på året, ”Snart kommer änglarna att landa” och samtidigt som jag insuper varje ord, njuter av varje ord låter jag den påminna mig om vad som är viktigt i livet, vad som är viktigt med julen. Julen kommer oavsett om jag hinner putsa allt silver, julen kommer oavsett om jag glömt göra något till julbordet, om jag inte hinner göra fyra olika sorters kola etc.
 
Jag är inte bäst på att lugna ner mig och slappna av, jag är defintivt inte bäst på att vara ”cool” inför alla julbestyr men jag försöker inta en avslappnad attityd och jag försöker njuta av varje ögonblick även inför julen och inte bara under själva dopparedagen. Visst är min frys full av hembakt så som vörtbröd, saffranskrans, mjukpepparkaka och några olika sorters småkakor, visst trillade jag köttbullar i morse, visst har jag kokat traditionell knäck och knäck med polkagrisar i och visst har jag gjort saffransskorpor och lite till. Men jag har gjort allting – hittills  – med njutning och jag har gjort det med Lundell i bakgrunden…
 
Julen kommer och den kommer att bli fin. Den blir fin för att jag kommer att vara omgiven av många av de som jag tycker allra mest om livet, många av de jag värdesätter mest.
 
Prova att påminn dig själv om det som är viktigt här och nu, påminn dig om all din kärlek till nära och kära, påminn dig om att det allra viktigaste är att ni har varandra.
 
Påminn dig om det när du julstressar och undrar hur du skall få ihop allt till julafton.
 
Julen kommer ändå…
 
 
 
 
 
 
 
Kom närmare, kom hit intill
Kom slå dej ner, säj att du vill
Nu faller
snön uti den svarta natt
Nu sover barn i nattens ro
fördrömda i sin egen
tro
om livet
som en hägrande skatt
Du och jag ska vaka tills vi
glöömer
att skatten är en dröm som barnen
drömmer
som vi
fördömer

Glöm djävulskap och stingslighet
Glöm allt jag gjort av
elakhet
jag älskar dej så innerligt
för du och jag har sett en del
och
känner till varandras fel
Vi lever i vår egen hemlighet
Kom öppna dej,
snart är julen över
Sitt närmare, för du är allt jag vill
och
behöver

Snart kommer änglarna att landa
Snart står morgonen i
brand
Törs jag säja att vi har varandra
Törs du lägga kinden i min
hand

Vi är människor och det är märkligt
och kanske svårt och omöjligt
ibland
Var inte rädd för det som är verkligt
Fred och lugn inatt i
mänskoland
Fred och lugn inatt i mänskoland