Det bästa av bästa paket…
 
 
 
 
 
 
… kom nyligen ut från bastun…
 
 
Lilla H har en liten grej med sin pappa, en grej som bara är deras egen. De bastar tillsammans varje fredag, lördag och ibland även söndag och de har så mysigt tillsammans.
 
Här snackar vi ritualer på hög nivå; vattenflaska ska väljas (vi har några att välja emellan), den valda vattenflaskan ska fyllas med iskallt vatten (pappan fyller ingen vattenflaska – han tar ”några kalla” med sig från kylen istället) och sedan skall det väljas litteratur. Jo, för en tidning måste man ha med sig i bastun, Hedvig väljer en Bamsetidning medan pappan väljer GT eller kanske något ”branschlitterärt magasin”. Därefter skall flätor tas ur håret, det skall kissas, duschas, tvättas hår etc, allt medan mamman bör hålla sig så långt borta som möjligt – det är deras grej.
 
Jag hör från köket hur det sjungs och skrattas i duschen, jag hör högläsningen av Bamse från bastun, jag hör mummel av småprat och jag njuter av allt när jag traskar omkring i köket i mina älskade raggsockor. Så hör jag duschen igen och strax därefter står hon där i hallen, lilla hjärtat. Hon tjoar:
 
 
– Mamma, nu kommel ja´! Häl kommel ett litet paket till dej! Ett Hedvig-paket!
 
 
Rödrosig och inlindad i sin handduk likt ett paket står hon där och väntar på mig. Nu är det nämligen min tur att ta över; hår skall borstas och flätas, liten kropp skall smörjas, glasögon skall på och det skall pussas och kramas…
 
 
Jag är en sann vän av ritualer…