Det är något visst med…

 
 
 
 
… 1:a advent…
 
 
Något extra mysigt, extra stämningsfullt. När jag tänder första ljuset gör jag det lite med andakt.
För vår del innebar även första advent i år även FUB:s årliga julfest. Något som framför allt Hedvig ser fram emot. All den goda julmaten, luciatåg, besök av tomten och, kanske det bästa av allt; att få gå på julfest med bästa kompis Emil!
 
I år var julfesten av det större slaget, två FUB föreningar hade julfest tillsammans.
Trevligt i all sin ära men om jag skall vara riktigt ärlig föredrar jag den mindre varianten, med vår lokala förening och i mysigare lokal. Där är vi inte så många, de flesta känner (eller känner till) varandra, maten är hemlagad och lotteriets vinstbord är gigantiskt vilket gör att alla kan vinna. Det är inte så lätt för alla att förstå att man inte per automatik vinner något bara för att man köpt en lott.
 
Nej, nu hör jag att jag låter missnöjd med gårdagens fest – det är jag inte!
Inte alls faktiskt, men jag tycker mer om den mindre, mer personliga varianten av julfest vi brukat ha och jag hoppas att vi till nästa år är tillbaka i vår mysiga hembygdsgård med vår lokala förening.
 
Lilla H:s förväntningar på julfesten infriades dock så gott som allihop.
Två saker fick henne dock lite ”ur balans” (läs ”tokarg”) och det ena var att hon inte vann någonting på sina många lotter, det andra var att tomten som kom tog plats vid dörren och inte på en stol vid julgranen som brukligt. Efter lite surande från hennes sida accepterades det dock och det julfestliga humöret kom tillbaka. Skam vore väl annars tänker jag, Hedvig som hade så roligt med dans kring granen, massor av god julmat som hon älskar, egen fotografering av det mycket vackra luciatåget samt att hon såg till att få sitta en lång stund i tomtens knä.
 
 
Hedvig, Emil och Sakarias lyckades till och med välta julgranen, så visst var det partystämning på de små liven…