Ikea is…
 
 
… da shit om du frågar lilla H…
 
 
Hela stället är som ett jätte-lekland och till på köpet serveras favvo-rätten till lunch!
Kan det bli mycket bättre?
 
 
Jag har haft en mysig dag med mina fina flickor. Fina sonen ville aboslut inte följa med, han tittade helt underligt på mig då jag frågade och sade sedan att han kanske eventuellt åker med den dagen han behöver nya ben till sängen eller så… *ironi*
 
På Ikea är det lite stressigt för Hedvig tänker jag!
Det är mycket hon vill göra, som hon måste göra och det kan suga musten ur den flitigaste av flitiga.
 
Vid varje skrivbord med en dator måste hon sätta sig och spela WOW en stund.
Vid ett annat skrivbord kände hon sig manad att sy lite.
 
 
 
 
Då vi kom fram till grovköket rusade hon fram till en tvättmaskin, slet upp luckan och fann till sin glädje en handduk!
 
 
– Jesus Amalia! Häl liggel de tvätt! Ja´ måste hänga den!!!
 
 
Snabbt satte hon storasyster i arbete med att tömma tvättmaskin och hänga tvätt.
Att Hedvig till slut valde att gömma handduken i ett vitrinskåp är inget vi låtsas om…
 
 
 
 
Framme vid köksavdelningen blev det stressigt igen.
Dags att leka mamma-pappa-barn och eftersom Hedvig själv tog på sig mammarollen ställde hon sig vid spisen och rörde i grytorna. Ja, jag vet att jag nu framstår som gammaldags och säkert även som en bakåtsträvare men i vår familj är det mamman i familjen som lagar maten (bland annat, observera; bland annat…).
 
 
 
 
Efter en stund behövde mamman i familjen smita in på toaletten och då hon kom ut därifrån stod bara Ebba där. Med ett mycket frågande tonfall och med en menande blick mot närmsta garderob förklarade Ebba att hon inte hade en aaaaaaning om vart lilla H tagit vägen.
 
 
– Tittut!!!!
 
 
  
 
 
 
Att sedan äntligen komma fram till restaurangen blev en välbehövlig paus för oss alla. Ja, även för lilla H som kunde sjunka ner i lekhörnan utan att ha massa grejer på sin to-do-lista.
 
En barnportion med favvo-rätten förslår inte längre varför jag istället köpte en tallrik med åtta (!!!) köttbullar, potatismos, sås och lingon. I kassan bad jag om att få betala för den superviktiga-kan-faktiskt-hämta-själv-glasspinnen som ingår i barnmenyn. Döm om min förvåning då en glasspinne ingick i samtliga menyer för barn upp till 13 år.
 
Åtta köttbullar var det och åtta köttbullar med tillbehör försvann i ett nafs:
 
 
 
  
 
 
Hela det supertrevliga besöket avslutades med en mjukglass och vi åkte alla nöjda hem med en överhängande trötthet i kroppen och knoppen. Det är stressigt på Ikea…
 
 
 
 
 
 
 
PS. Lilla H lekte med bästa Anna då vi kom hem, Ebba somnade i soffan då hon tittade på handboll, mamman… ja, mamman hon gjorde middag och sprang en mil… Olika är bäst! DS.