Dagen började tidigt…

 
… närmare bestämt med frukost i bilen för lilla H redan klockan 06.45…
 
 
Turen gick till ögonkliniken på Uddevalla sjukhus där vi skulle vara i god tid innan vår tid 7.45. Det var idag dags för den årliga stora undersökningen med droppar i ögonen, sedan ännu mera droppar i ögonen och därefter är det dags att vänta en halvtimma och sedan skall det undersökas, mätas och hittas värden. Under tiden vi väntar en halvtimma brukar vi gå och fika, lilla H och jag. Idag var vi snudd på först in i sjukhuscaféet och jag är inte säker på att jag är helt bekväm med att bjuda min dotter på chokladboll kl 08.00 en fredagsmorgon men lovat är lovat.
 
 
 
 
Det brukar gå bättre än vad det gjorde idag men det gick ändå bra. Jag sade ifrån till den läkare som gjorde undersökningen i den ”apparat” Hedvig skall lägga hakan och pannan emot och sedan sitta blickstilla och titta stort på en enda punkt. Jag sade ifrån då hon var extremt stressad och forcerad och när Hedvig inte gjorde som hon blev ombedd blev hon irriterad. Märkligt kan jag tycka, arbetar man med barn borde tålamod vara en av de främsta egenskaperna. Nåväl, jag sade ifrån på ett vänligt sätt viket ledde till att hon blev otrevlig även mot mig och då bad jag henne att inte vara otrevlig då det säkerligen skulle bli ännu svårare att få fram korrekta siffror.
 
Då svängde hon och det blev bra!
 
 
 
 
Efter första omgången med droppar tick lilla H välja något i lådan. Bland ringar, bokmärken, glittriga saker och Hello Kitty tatueringar hittade hon ett sladdrigt skelett i färgen orange:
 
 
– Den ville ja´ ha!
 
 
Efter andra omgången med droppar fick hon välja ytterligare en sak i lådan – det blev ytterligare ett sladdrigt skelett i färgen orange När ”vi” till slut hade lyckats få bra siffror från ”apparaten” fick Hedvig även där välja något i lådan. En annan låda denna gången. Det blev ett tredje sladdrigt skelett i färgen röd. När läkaren sedan förstod att Hedvig nyss haft födelsedag fick hon ta ytterligare en sak ur lådan. Hedvig valde då ett fjärde sladdrigt skelett i färgen vit och kände sig galet nöjd!
 
Förutom att vi blivit med fyra skelett har vi också hunnit med en utlovad lunch på Mc Donald´s då Hedvig med posten denna veckan har fått ett födelsedagskort från hamburgerjätten. De ville bjuda henne på ett Happy Meal då hon fyllt åtta år och dagen idag passade oss bra.
 
Efter en hysteriskt effektiv förmiddag går vi nu mest här och skrotar och väntar på bästa Viktor som kommer till oss snart.
 
Lilla H väntar och längtar också med spänning på sitt barnkalas i morgon…