Hon var så nöjd, nöjd, nöjd…

… hon var ”tättenöjd” då hon klockan 20.00 kröp ner i sängen ”hemma hos mig”, lilla H…

Hedvigs pappa har åkt till Åland idag och är borta några dagar.
Det här året har han varit borta, ja inte otroligt mycket, men otroligt mycket mer än vad han brukar vara.
Hedvig finner sig i det, tror att hon många gånger ser mig som ankaret i familjen då hon är mer van att pappa är borta än att jag är det, hon är van att några av syskonen kommer och går och då är det heller inte en katastrof om någon av dem inte är hemma. Hon ”skaknar” (saknar) naturligtvis den eller de som inte är hemma, men det är sällan en big deal. ”Mamma äl hemma me mej…” och så är det ju; där jag är, där är lilla H!

Det här året då hennes pappa alltså varit borta ett antal nätter har en liten mysig tradition smugit sig in;
När pappan är borta somnar Hedvig i min säng…

Ja, det går ingen nöd på den lilla damen annars heller, hon kommer VARENDA natt och lägger sig bredvid mig, det har hon gjort sedan spjälsängen byttes ut och hon är välkommen. Jag har alltid tyckt om just det, att barnen kommer och lägger sig tätt, tätt intill mig och ibland över mig – då sover jag som bäst.
Jag har dock alltid tyckt att det är viktigt att de somnar i sin egen säng och det har heller inte varit något problem med någon av dem. Men, om det var Hedvig eller jag som kom på idén det vet jag faktiskt inte, nu är det obönhörligen så att om pappa är borta då somnar Hedvig ”hemma hos mig” – vilket betyder att hon somnar i min säng…

I morse påminde jag lilla H om att hennes pappa skulle resa till Åland idag, mest för att hon inte skulle bli ledsen då hon plötsligt skulle upptäcka att han var ”borta”:

– Idag åker pappa till Åland, kommer du ihåg det Hedvig?

– Åh! Då kan jag sova hemma hos dig mamma!!!

Sedan gav hon mig ett solskensleende som har fått mig att småle hela dagen…