Välkommen lilla Lisabeth!

I helgen har vi firat!

Vi har firat familjens pappa som fyllde år i fredags och vi har firat familjens mamma på mors dag idag.

Att fira är kul, oavsett man är liten eller stor!
För första året (tror jag) har lilla H kunnat vara tyst om paketens innehåll i flera dagar innan jubilaren har fått ta emot dem. I onsdags kom hon hem med en jättefin bil hon snickrat och målat på dagis. Hon förklarade att pappa skulle få den då han fyller år! Sagt och gjort, vi slog in den fina röda bilen och jag förklarade att det är en hemlis, att vi inte får berätta för pappa etc.

I fredags morse vaknade Hedvig tidigt, väckte sina syskon och var alldeles pirrig då vi dukade födelsedagsbrickan. Hon bar stolt sitt paket med den lilla röda bilen och hon sjöng ”Ja, må han leva…” med hög stämma!

– Varseboood!
sa hon och överlämnade sitt paket till sin pappa.
Hon fortsatte sedan:

– De äl en bil ja´ hal gjort till dej! Med hjul och lampol och så…

Hemlisen var alltså avslöjad innan paketet hade öppnats – men det gör ju ingenting, hon hade faktiskt burit på sin hemlis i flera dagar! En fin teckning hade hon också gjort, med en sol, gräs, en flygande Hedvig, en rutschkana och gungor…

    

Allra mest snopen och allra mest glad tror jag att familjens pappa blev över de stora barnens kreativa present!
Han fick ett häfte med hemgjorda presentcheckar som han kan lösa in närhelst han får lust till det!
Där fanns checkar som ger barnvakt en kväll (villkor; att han spenderar kvällen med sin hustru), där fanns checkar han kan lösa in för att slippa plocka av efter middagen, torka bordet, torka spisen etc. (Alla ni som känner Erik vet ju hur mycket han torkar och gnor så för honom gissar jag att just en sådan check är en befrielse som heter duga), där fanns också checkar som mot inlösen bjuder på favoritdesserten chokladpudding och checkar som utlovar en varm bastu då han kommer hem från jobbet, i denna check ingår även öl på kylning…

Vilken present!

Med sig från dagis i onsdags hade lilla H även en söt liten docka som hon sågat, sandpapprat, målat och pärlat halsband till etc.

– Den fål du mamma, på mors da´!
sade hon, i onsdags…

Jag fick emelleritd slå in den själv (om än att hon slog in den en gång till idag, nytt papper utanpå det jag hade slagit in…)  och sedan bad jag Hedvig att gömma den tills idag. Hon funderade länge och lade den sedan helt sonika mitt på golvet och ansåg att den var väl gömd ♥

Idag då jag uppvaktades med paket – många paket fick jag – kunde lilla H inte hålla sig längre utan avslöjade innan jag öppnat paketet att det innehöll en fin docka! Dockan är jättesöt, verkligen, och jag funderade lite på vad den skulle heta. De senaste åren har dockorna hetat namn som börjar på ”F”, t ex Flora, Fia och Fanny.
Detta för att lilla H för ett par år sedan hade svårt att hitta f-ljudet i munnen.
Det har hon inte svårt för längre och därför klurade jag lite på vad den här söta lilla dockan skulle kunna tänkas få för namn. Jag tänkte kanske ”Charlotte”, ”Charlotta” eller något annat på samma ljud men frågade Hedvig vad dockan heter, hon kanske redan hade tänkt  ut något…?

– Lisabeth!!!
svarade lilla H blixtsnabbt.

Jag får erkänna att jag inte själv hade tänkt mig just Lisabeth, men ok…
…nu heter hon Lisabeth och hon är så söt där hon pryder sin plats i fönstret.

Jag är så glad för lilla Lisabeth men allra gladast över att just jag har de allra finaste barnen i världen…

     

   

mors dag