Besöket hos kardiologen…

… är över – för denna gången…

Jag tyckte lilla H var ”duktig” sist, förvisso med en mängd mutor, men idag är jag stum över hennes fantastiska samarbetsvilja! Hon gjorde helt enkelt allt som de bad henne om, utan att ens tveka!
Stumma och stolta är vi, mamma och pappa!

Hur var ”allt” med hjärta och blodtryck då…?

Tja… förträngningen på aortabågen är kvar – så klart – men den har inte förvärrats.
Det höga blodtrycket är också kvar – så klart – och det var nog ännu lite högre idag. Med betoning på lite och även om mitt hjärta gjorde en dubbelvolt när jag förstod att det var högt så tvingar jag mig att lita på fantastisk expertis; om de inte är akut oroade så kanske jag borde försöka lugna ner mig och min oro…?

Men det är svårt…

I höstas pratade man om två vägar att gå; det ena var (om jag minns rätt, jag blir totalt blockerad när de pratar om vad som händer med mitt barn) att sätta in blodtryckssänkande medicin, det andra var att genomföra en sprängning för att få bort förträngningen.

Vi fick inte mer klara besked idag. Kardiologen förklarade att hon och ytterligare ett antal läkare skall konferera om hur behandlingen av Hedvigs höga blodtryck skall planeras. Vi försökte nog båda två att ”få ur henne” vad hon ansåg men hon förklarade för oss att om hon berättar det så har hon i princip tagit ett beslut som hon inte ensam skall ta. Konferens om fortsatt behandling har vi varit med om förut och det känns tryggt…

Hon trodde att konferensen skulle äga rum på fredag och därefter får vi besked. Både min man och jag har nog en föreställning om vad som kommer att ske, men vi vet ju inte och för en gångs skull känns det otroligt skönt att just mitt lilla barn inte är en prioriterad patient…

doktor