Vår i luften…

… visst är det så?!

Det måste vara så…
Jag och många med mig längtar efter vårens värmande solstrålar –
ja, inte lilla H då som istället bestämt hävdar att hon vill ha höst!

– De äl höönt med höst, säger hon.

Jag tror att hon egentligen menar vår, hon har nog inte riktig koll på årstidernas ordning ännu bara.
Vi rabblar och pratar om just årstidernas ordning nu. Jag intalar mig själv att det är bra att kunna och att Hedvig bör lära sig det NU, men egentligen tror jag det mest handlar om att jag tycker det låter så deppigt att längta efter hösten redan i början av mars…

I helgen gav sig våren tillkänna hos oss vilket gjorde söndagen underbar.
Efter en natt mellan fredag och lördag med häftig magsjuka hos lilla H var besvikelsen stor hos både henne, storasyster och mig då våra planer var att susa iväg till Viktor med familj i Norge. (Viktor som Hedvig tänkt gifta sig med och som jag berättat om tidigare)
Det gick ju naturligtvis inte efter en sådan natt!

Febern kom som ett brev på posten så den vackra lördagen fick tillbringas inomhus med mycket Coca Cola och isglass istället.

Men på söndagen var febern som bortblåst och ingen mer i familjen hade insjuknat i magsjuka så då kunde vi vara ute!
Underbart!
Det var verkligen vår i luften och solen värmde gott!

Lilla H njöt i fulla drag och vi lekte alla ”vårlekar” på rad:

Vi hoppade hopprep

Vi gick på ”styltor”

Vi hoppade sönder isen på vattenpölarna

Vi spelade kula

Vi spelade bandy

Vi spelade tennis (!)

och ja,
vi fikade ute – det hör ju också våren till!

Idag är det grått och trist igen men plusgrader och jag är fast förvissad om att våren faktiskt är i antågande…

      

       hoppa hopprep