Vardagslyx

Sommaren är här och de allra flesta av oss njuter till fullo!

Vi hade en härlig, men svinkall, semestervecka till havs förra veckan.
Den här veckan är vi tyvärr inte på havet utan arbetar igen, men ändå; sol och värme är ljuvligt!

Dagarna är långa, ljusa och varma och då arbetsdagen är slut är det ändå så mycket kvar av dagen känns det som. Nu arbetar jag inte jag så långa dagar, jag hämtar lilla H kl 15 varje eftermiddag, jag tänkte mest på att när Hedvigs pappa kommer hem och vi äter middag etc så är det ändå så mycket kvar av dagen på något vis.

Känslan av vardagslyx slår mig ofta under sommarhalvåret!
Det är nog den allra bästa lyxen tror jag, man missar den ofta och får påminna sig om den, men den finns där i små doser och i stora doser…

Igår åt vi en god middag, tog en promenad till havet – lilla H cyklade – badade, fikade, träffade fina vänner och bara njöt av den ljumma kvällen.

Helt underbart!

Hela stranden med alla dess klippor var full av människor i varierande åldrar – och alla dessa människor njöt av denna lyx en vanlig tisdagskväll.

Jag såg på lååååångt avstånd min äldsta dotter som tillsammans med vänner grillade på klipporna.
Först tänkte jag ropa och tjoa på henne men skärpte till mig lite då jag kom på att jag nog skulle uppfattas som pinsam av henne. Istället iakttog jag hennes vackra siluett på långt håll, hörde skratten klinga ifrån henne och hennes vänner och jag njöt av det också!

Visst slängde jag många blickar mot hennes håll i hopp om att hon skulle se mig, men jag varken vinkade eller ropade och det tycktes heller inte som om hon såg oss.
Plöstligt ser jag hennes hand i luften, hon vinkar och vinkar!
Jag blir glad och vinkar tillbaka!
Hon reser sig och jag ser henne gå mot oss längs hela stranden, Hedvig blir eld och lågor – Ebba är bland det bästa hon vet!!!

Ebba kommer fram och ger oss varsin kram, säger att hon såg oss för en stund sedan men att hon väntade tills en korv var klar på grillen. En korv med ketchup på sträcktes fram till korvtokig lillasyster som blev överlycklig!

Det är också lyx!
Att träffa på världens bästa Ebba bara sådär och att hon dessutom hade grillat en korv till världens bästa Hedvig…

Vi promenerade/cyklade hemåt, kvällen var ljum och hela jag uppfylldes av en stark känsla av vardagslyx en vanlig tisdagskväll…

hav