Man gör vad man kan för att få lite extra …

img_2300 (MMS)

Man gör vad man kan för att få lite extra krydda i livet… Extra krydda kan vara olika saker, dels för olika människor men även för olika tillfällen. Olika saker gör helt enkelt gott för stunden beroende på situation.  Alldeles intill hamnen vi befinner oss i idag finns en lekplats, en riktigt rolig lekplats! Alla lekplatser är inte ”tätteloliga” men den här lekplatsen tillhör kategorin ”tättelolig”. Lilla H har lekt länge där idag, sprungit, hoppat, plaskat, klättrat, åkt ja, hon har gjort allt! Tyvärr avslutades lekstunden med krokodiltårar då Hedvig ramlade, skrapade sitt lilla knä och det kom blod!!!! Till och med blod!!!!  Jag skulle strax därefter gå och handla lite mat o trodde nog att lilla H ville gå med men nej, hon hade ju ont och det kom ju blod…. Jag sade att jag skulle titta efter popcorn i affären men nej, ”de göl ont ändå…”  Jag köpte i alla fall popcorn och tänkte att det kanske lindrar smärtan lite. För säkerhets skull köpte jag även chokladpudding… Det är nog den bästa efterrätten lilla H vet – hon är definitivt sin fars dotter – och jag anade att chokladpuddingen skulle kunna fungera som plåster på såret ♥ Väl tillbaka i båten blev lilla H tårögd igen då jag frågade hur det kändes i knät. ”Tätteont” sade hon med ögonen fyllda av tårar… Jag berättade att jag köpte popcorn till henne och jo, det ville hon gärna ha litegrann. Jag berättade att jag köpt chokladpudding till efterrätt och då sken hela det fräkniga lilla ansiktet upp och hon förklarade att hon inte hade ont ”mela”. – Mamma, först äter vi mat, se’n äter vi hokladpodding se’n ska ja’ ut o lo med Ebba!!!” Ebba, som inte hade hjärta att säga nej till att ro i gummibåten just då lovade att så skulle ske. I skrivande stund är lycklig liten H ute och ror i gummibåten med Ebba och Gustav, Hedvig är lycklig medan jag misstänker att de två syskonen är smått uttråkade och hellre skulle dra igång motorn…. ♥