Längtan efter skolstart är stor…

… för där får man köttbullar, potatismos, sås och lingonsylt till lunch varje dag och sedan kommer ”LenaMoaLars” och hämtar lilla H klockan två varje dag – tror mitt lilla hjärta ja…

Ebba och Ludvig lyckas i bästa fall pressa fram ett

– Mmm… kanske inte varje dag men…

när just skolmaten kommer på tal…
Skolmaten är inte populär i det här huset, inte ett dugg. Men lilla H tycker om mat och hon tycker den mesta maten är god. Ja, inte pannkakor och inte våfflor men annars så…

Det är mycket prat om skolan här hemma. Mycket och ofta och Hedvig längtar. Inte så att hon på något vis är ”färdig” med dagis, tvärtom, det är jättekul VARJE morgon att gå till dagis. Speciellt tisdag, onsdag och torsdag när bästisen A är på plats.

I skolan får man rita, läsa, skriva, leka, äta och bli hämtad enligt Lilla H – och som vanligt är det ju alldeles sant det hon säger! För man får ju göra allt det där och köttbullar ja, det borde väl serveras ett par gånger per termin i alla fall…?

Att ”LenaMoaLars” inte kan komma och hämta Hedvig klockan två varje dag blir en utmaning att förklara!
Å andra sidan ger det sig säkert den dagen? ”LenaMoaLars” bor ju faktiskt 35 mil härifrån…

Vi leker mycket skola hos oss! Helst sitter lilla H bredvid någon av sina syskon när de gör läxa. En alldeles egen skrivbok, en blyertspenna och ett suddgummi har hon fått av Ebba och tro mig, hon tar bara fram dessa tre då hon just skall göra ”läxa”. Bokstäver skrivs, sida upp och sida ner!
När Ebba och Ludde gör läxor på sina Mac Books ja, då hämtar lilla H sin egen lilla ”Bilar-dator” – en liten röd från filmen Cars där ett antal spel finns inlagda. Ivrigt blippar och trycker hon på den medan hon gör sin ”läxa”.

Jag deltar i en studiecirkel i Karlstadmodellen sedan ett antal år och igår var det dags för terminens första träff.
Alltid givande, alltid lärorikt och framför allt alltid peppande! För så är det ju, att det emellanåt är ganska motigt att tillverka material, att klippa, klistra, laminera och sedan försöka få lilla H att tycka om allt det jag tillverkat. Ibland är inspirationen på topp och det är bara kul men… ja… ibland är det motigt och jag önskar att någon annan bara dök upp med färdigt material som jag fick använda. Har jag en sådan motig dag, eller för all del en motig period, då är studiecirkeln så otroligt peppande och det blir roligt igen! Helt och hållet tack vare en fantastisk kursledare och lika fantastiska kursdeltagare!

Igår hade en av deltagarna med sig Guldstjärneböcker!
Jag har aldrig hört talas om just Gultstjärneböcker och slukade dem med hull och hår! Alltså, egentligen är det kanske inget man reflekterar över, det är läs- och skrivböcker som säkert går att köpa på Ica och som jag säkert köpt flera stycken av till mina stora barn då de var små – utan att reflektera. Med Hedvig blir det annorlunda – igen – det finns liksom en tanke vid val av böcker och leksaker, särskilt om de har med bokstäver etc. Den tanken som jag ständigt bär med mig är en tanke jag är glad att jag har med mig. Den är inte jobbig alls – inte numer när jag ”vant” mig -och den lilla extra tanken är nödvändig för lilla H…

Hur som helst har jag idag beställt fyra Guldstjärneböcker och jag väntar med spänning på att de skall dimpa ner i brevlådan! Jag har beställt läs- skriv- och sifferböcker och vi får se om det kommer att funka!

Jag tror det!
Jag tror att lilla Hmklarar övningarna, en i taget, i lugn och ro…

Vi provar och återkommer!

    

Nintendo DS             Skidåkning