Nu väntar vi…

… på tandféen igen!!!

Tredje tanden tappad idag, på dagis!

Hedvig satt och åt mellis då jag kom och för att hämta henne och det första hon säger är:

– Ja´ hal tappat min lös mamma!!!

Med ”min lös” menar hon ”min lösa tand” men hon hinner inte alltid säga allt som skall med i en mening, lilla H!
I alla fall inte om hon är ivrig vilket hon naturligtvis var idag.

Dagispersonalen gapade av förvåning! Inte ett ljud om detta hade Hedvig sagt.
Jag frågade vart hon hade tappat tanden:

– Ingen aning…

På väg hem från dagis så sade Hedvig att hon tappade den i sitt vattenglas när hon åt kyckling till lunch, men jag är lite tveksam. Jag tror nämligen att hon i så fall hade plockat upp den för att ta med den hem och ge till tandféen ikväll…

Tandféen gjorde ett stort intryck på Hedvig i somras då hon tappade tand nr 1 och tand nr 2.
Egentligen var det nog inte själva tandféen som imponerade, det var nog guldpengen hon lämnade i utbyte mot tanden.

Hur gör vi nu då?

Ingen tand, ingen tandfé eller vad?!

Nja, jag har sagt att vi provar att ställa ett glas med vatten vid sängen i alla fall, så kanske tandféen fattar grejen liksom och lägger dit en guldpeng för att sedan åka vidare och leta efter en borttappad – kanske svald – tand…