Fina fröken V…


glad

… gjorde mig glad och alldeles varm i hjärtat igår!

Fina fröken V är en av lilla H:s alldeles fantastiska dagisfröknar.
Det speciella med fina fröken V är att hon förstår mig!
Hon förstår min oro, min klump i magen, mina tårar, min ledsenhet och min ilska.
Fina fröken V förstår också all stolthet och all lycka jag känner över mitt lilla hjärta.
Fina fröken V förstår av egen erfarenhet…

Igår då jag kom till dagis ”klockan tle” för att hämta Hedvig ville fina fröken V prata med mig om den inskolning i skola/fritids som skall ske under våren. Fina fröken V såg direkt att färgen från mitt ansikte försvann på en sekund…

Vad är det nu??? hann jag tänka innan fina fröken V fortsatte…

Fina fröken V berättar att hon tänkt att eftersom de andra 6-åringarna – lilla H:s kompisar – skall skolas in på en skola och Hedvig på en annan så måste ”vi göra något bra av det”. Vidare berättar hon att hon inte tycker det känns bra att alla de andra 6-åringarna går iväg, glada och förväntansfulla tillsammans, medan lika glada och lika förväntansfulla lilla H får gå iväg ensam, utan kompis…
Nej, det känns inte bra, det gör ont att tänka så…

Då har fina fröken V tänkt att en av gångerna när kompisarna går till sin skola skall lilla H följa med för att se vart de tar vägen efter sommaren. Likaså skall de andra 6-åringarna på dagis följa med till Hedvigs skola en av gångerna för att se vart hon tar vägen.

”Jag tänkte att vi gör det som en utfllykt, tar bussen, kanske kan äta mat på skolan och så. Det är viktigt för både Hedvig och de andra…”

Gulle fina fröken V!!!

Om hon bara visste hur glad, rörd och tacksam jag blev!

Fast det är ju just det; fina fröken V vet precis hur jag känner i olika situationer!

Önskar att fina fröken V kunde följa med till skolan när lilla H börjar…