Borta bra men hemma bäst…

Helgens väder var fantastiskt!!!
Vi var på Åstol med båt, kanske sista helgen för säsongen…? OM det var sista helgen så känns det ändå ok, helgen var fantastisk!

Glada barn, även Ebba och Ludvig höll humöret uppe även om jag vet att båt inte längre är toppen… Är så mycket annat som lockar när man är 15 & 13 år! Glad make och glad Jessica, bättre kan det inte bli!

Lekytan i båten är tämligen begränsad naturligtvis men det funkar bra trots att lilla H har enormt mycket energi. Jag har kommit på att båten är en bra plats att leka/spela med allt material jag tillverkat och som hon verkligen oftast bara ratar hemma. I båten finns inte så många alternativ så där är alla förslag från min sida bra förslag i Hedvigs ögon! Kanske barn idag har för mycket att välja mellan på hemmaplan…? Kanske därför hon så kategoriskt sållar bort den pedagogik jag försöker få in i våra lekar…? Säkert är det så för hon är en smart och listig liten dam, vår lilla H…

Vi har i helgen fiskat krabbor, spelat spel, gått på promenad, spelat fotboll, lekt på lekplats, ätit på restaurang, fikat på badbryggan m m. Hedvig har liksom jag njutit i fulla drag.

När vi sedan kommer hem tycker nog jag att det känns sådär faktiskt. Väskor som packas upp, tvättstugan fylls med otvättad tvätt och plötsligt är alla hungriga mitt i allt! Ebba och Ludvig försvann snabbt upp på sina rum och in i cyberspace skulle jag tro. Hedvig kröp upp i soffan och tittade på Tjorven och Skrållan för att vila en stund. Sedan var det full fart igen, studsmattan, lekstugan, hopprep och you name it…

Efter godnatt-sagan igår kväll frågade jag Hedvig om hon haft mysigt i båten. Hon funderade en liten stund, tittade sedan på mig och sa:

– Ja, mysigt i båten mamma… och mysigt hemma osså…

Hon är en riktig liten livsnjutare lilla H!
Hon besitter verkligen förmågan att leva i och njuta av nuet, något jag ständigt tränar mig på. Jag känner mig många gånger imponerad av Hedvigs förmåga, att leva så totalt i nuet och därmed njuta av livets alla små godheter som passerar ständigt och som många av oss missar för att vi ofta är ett steg före…