Blodtryck, armtryck, bentryck, Björn, Jessica, Pia, barnmottagning,sjukhus, skeppet…

Efter det ganska omtumlande beskedet i fredags av den kardiolog som genomförde ultraljud på Hedvigs lilla hjärta blev vi tillsagda att mäta hennes blodtryck varje dag i två veckor. Detta har nu ändrats till tre gånger/vecka i två veckor och vi gör det på barnmottagningen alldeles nära där vi bor. Som jag tidigare nämnt krävs förberedelse och åter förberedelse för liten H. Egentligen är hon ganska spontan av sig (mycket mer än vad jag är) och är oftast med på hastigt påkomna idéer, men när det kommer till saker av mer allvarlig karaktär kan jag fortfarande känna att förberedelse är A och O. När vi skall göra något som Hedvig eventuellt kan känna sig rädd för eller kan tänkas vända ut och in på sig totalt för, ja då har vi ett helt annat läge om vi förberett och förberett. Jag gör det nog med det mesta, av bara farten liksom.

I helgen har jag förklarat för henne att vi nu måste åka till Jessica och Pia som arbetar på barnmottagningen (inte på sjukhuset, inte där de har det roliga skeppet att leka i utan där där de har ett så roligt Fia med knuff vi kan spela) för att mäta blodtrycket. Då kom första gallskriket:

– INTE BLOOOOD!!!!

– Nej, nej, det kommer inget blod, det heter bara blodtryck… Mamma sade fel, de skall mäta ditt armtryck och ditt bentryck!

Hmm, jag såg att det sjönk in, armtryck och bentryck verkade vara helt ok. Fram med doktorsväskan och akta er vad vi har tagit armtryck och bentryck på oss själva, nallarna och dockorna i helgen.  Så frågade Hedvig en dag vart Jessica och Pia bor… Jag förklarade att ”Tjaa, vart de bor vet jag ju inte men de jobbar där du var förra veckan, du vet då de stack dig i fingret?” Då kom andra gallskriket:

– JAG VILL INTE STICKA I FINGRET!!!!

– Nej nej, du skall inte sticka i fingret, det var FÖRRA veckan, du vet när du träffade doktorn som heter Björn?

– Jaa! Då kan Björnen lyssna på mitt hjärta!

-Njaee, alltså det gjorde ju Björn förra veckan, nu skall du träffa Jessica eller Pia och mäta armtrycket och bentrycket…

– Ja, SEN kommer Björnen…

Lite svårt att hålla mig för skratt hade jag och nej, jag hade inte hjärta att tala om för henne att man inte böjer personnamn… Herre Gud, hon har ju precis lärt sig att böja alla möjliga ord och slänger sig numera med ändelser som om det vore den mest självklara sak i världen!

Vi var hos Jessica och mätte armtrycket och bentrycket i måndags, Hedvig frågade efter Björnen…
Vi var hos Jessica och mätte armtrycket och bentrycket idag, Hedvig frågade efter Björnen…

Jag inser att jag nog missade något i helgens förberedelser men känner mig ändå så stolt över att hon på eget initiativ böjer ord… som Björn till exempel…

Björnen och Hedvig