Ålååål… mössa… och… ”glöna clocs”…

Hösten är här! Med råge dessutom! Jag har inget emot hösten, tvärtom, jag njuter av mysfaktorn med tända ljus, att det är ok att lägga sig i soffan och titta på filmer – i pluralis – även om jag som vanligt tycker att sommaren varit för kort och absolut inte tillräckligt varm och solig.

Med hösten följer en del inventerande i barnens garderober; vad finns/vad finns inte, vad passar/vad passar inte o s v. Inventerande krävs förvisso i ens egen garderob också men just det inventerande känns mer som av konstant inventerande/konstant behov av nytt… (ask my husband…)

Hur som helst såg det ut som om Hedvigs vinteroverall skulle funka ett tredje (!!!) år – hon växer väldigt sakta min lilla H… Men så provade jag häromdagen, en gång till, sådär för säkerhets skull och med fleecetröja under och nja, det kanske hade gått men det såg inte helt bekvämt ut. Jag är ju inte den som är den utan tycker shopping är jättekul oavsett det är till barnen, mannen i mitt liv eller till mig själv så jag letade glatt i butiker och på nätet!

Fastnade för overallen ovan och jo, den föll liten H i smaken, även om hon klart påtalade att hon helst hade velat ha en med Spindelmannen på… Vintermössan till passade henne också och såväl dotter som mor var nöjda med inköpet.

Det var igår…

I morse utbröt en diskussion, ett meningsutbyte av det kraftigare slaget, här hemma!

När vi skulle klä på oss ytterkläderna ville lilla H prompt ha sin nya overall och nya mössa på sig. Vi diskuterade ivrigt och jag försökte, verkligen försökte, förklara att det blir för varmt. Det måste bli vinter och kanske lite is på vattenpölarna innan det är dags för overallen. Njaee, Hedvig höll inte med, sade att nej, det blir inte för varmt mamma och så höll vi på, sittandes på golvet i grovköket försökte vi övertyga varandra.

Jag hann precis tänka att Herre Gud, den här diskussionen fast omvänd har jag ju haft i flera veckor angående hennes älskade gröna Crocs! Jag har fått övertyga Hedvig varje morgon att Crocsen är för kalla nu när det är höst, de får vänta tills vi åker till Kanarieöarna etc etc. Precis när tanken och igenkännandet av diskussionen passerat mitt huvud säger liten H:

– Mamma! Ålååålen äl inte fö valm! Jag tal glöna Clocs till! Då blil det bla! Snälla…?

Så snopen jag blev! Vilken slutsats! Vilken final på vår diskussion! Den lilla älskade trollungen överträffar sig själv var och varannan dag!

Hur det slutade? Jag vann!!!

Det blev ingen overall, ingen vintermössa och inga gröna Crocs idag…