Sista arm- och bentrycket är mätt, för nu i alla fall…

Idag mätte Hedvig arm- och bentrycket sista gången för den här tvåveckorsperioden!

Det kändes både skönt och oroligt att ringa in resultaten till ♥-mottagningen vid Drottning Silvias barnklinik. Sköterskan tog emot uppgifterna och sade att hon vidarebefordrar dessa till ansvarig läkare för bedömning och lovade sedan att återkomma till mig.

Lite oroliga timmar, få timmar – de ringde ganska fort tillbaka –  men oroliga timmar. Så ringer hon då, sköterskan, och meddelar att läkaren anser att Hedvigs blodtryck är högt men inte alarmerande högt i hennes ögon. Min mans ord ringde som en klocka i bakhuvudet: ”Vi måste lita på läkarens bedömning Jessica… Vi kan inte bli hysteriska om läkaren bedömer det som ok…” etc etc.

Vidare sade läkaren att de tittar noga på att skillnaden i trycket i armen respektive i benet inte är för stor och hon ansåg att skillnaden i Hedvigs fall inte är för stor i dagsläget! Kontentan av det hela är att Hedvig skall tillbaka för kontroll om 6 månader!!!

Jätteskönt!

Nej, jag är inte mindre orolig men jag kan skjuta det lite på framtiden i alla fall! Det känns bra för stunden…

Tills dess skall Hedvig leva som vanligt, spela fotboll etc och om vi ser några symptom skall vi höra av oss.

Vi ser inga som helst symptom idag, Hedvig kör på i 120 dygnets alla vakna timmar, hon vill fortsatt göra allting själv (se egen påklädning på fotot ovan) och hon orkar trotsa lika mycket som förr – DET känns bra!